Política

JOAN MARIA MOLINS

CAP DE LLISTA DEL PP A L'AJUNTAMENT DE BALAGUER

“El primer que farem serà abaixar impostos”

“Qualsevol acord amb el PP haurà d'incloure congelar i abaixar els impostos locals”

“Només negociarem un possible acord amb qui sigui la força més votada”

Joan Maria Molins Romeu, empresari de 52 anys, repeteix per segon cop a cap de llista del PP a Catalunya. El 2007 va aconseguir l'escó de regidor i ara aspira a incrementar la representació.

Fins a on podeu arribar?

Aspirem a ser una força decisiva. Jo crec que podem treure'n dos. El PP ha arribat a tenir tres regidors, a Balaguer. Això estaria molt bé.

En una situació sense majoria absoluta, per quina majoria us decantareu, PSC o CiU?

Per la força més votada. És la directriu que sempre ens ha marcat la direcció del PP.

Sigui quina sigui?

S'ha de respectar la voluntat de l'electorat. Si una força guanya però necessita el nostre suport, parlarem a veure si és possible un acord. I si no, doncs a l'oposició.

Amb l'alcalde Aguilà, de qui heu estat oposició aquests quatre anys, li podríeu donar suport ara?

Haurien de fer un tomb molt important, seria molt i molt difícil. Però si donem suport a algú, ha de ser la força més votada.

Quin balanç feu dels darrers quatre anys de govern del PSC?

Bastant negatiu. Han convertit Balaguer en un dels municipis e amb els impostos més alts de Lleida: lBI, Vehicles, Aigua, tots són caríssims. Nosaltres el que pretenem és congelar-los, en primer terme, i després abaixar-los.

Es pot fer, tal i com estan les finances dels ajuntaments?

Si es posa sota contra la despesa, sí.

Serà aquesta la clau de qualsevol possible pacte?

Sí, que no s'apugin els impostos, en primer lloc, i rebaixar-los a mesura que es posi ordre a les finances de l'Ajuntament, eliminant les despeses innecessàries i posant sota control tot el que es gasta.

Ara no es fa?

Ara, els diners que ingressa l'Ajuntament es gasten en despesa corrent. Les inversions que es fan es poden fer perquè altres administracions hi posen diners. L'Ajuntament no té diners propis per fer-ho. Aquesta és la crua realitat de l'Ajuntament de Balaguer. Hi ha 15 milions d'ingressos, i el deute és de 15 milions. És lamentable.

Es pot reduir la despesa corrent?

Sí. Cal optimitzar-la al màxim. Molts cops es contracten serveis o material que es poden aconseguir més barats o que ja disposem per altres vies.

I la plantilla?

També s'ha d'optimitzar. Això no vol dir fer fora la gent. És un qüestió molt delicada. Però si en un servei podem passar amb menys gent, en lloc de contractar gent nova en un altre lloc es pot resituar la plantilla d'una forma més eficient.

Com valoreu el mandat que ara acaba?

No hi ha idees. A l'Ajuntament fa 24 anys que hi manen els mateixos i això provoca que hi hagi ara una mancança d'idees absoluta, no tenen il·lusió. Jo crec que es pot fer un Balaguer més obert, més participatiu, i més transparent.

Quin projecte teniu per als pròxims quatre anys?

Sobretot és un projecte econòmic. Aquí hi hem de posar la prioritat. Hem de donar suport a les petites i mitjanes empreses, al comerç, que es puguin generar llocs de treball.

Com s'ajuda al comerç?

Per començar, no posant-hi traves, no posant-hi més burocràcia, també es pot ajudar amb campanyes de promoció comercial millors, i que la indústria i el comerç vegin que tenen l'Ajuntament al seu darrere.

Balaguer pot aspirar a tenir un nucli comercial com l'han desenvolupat Tàrrega o Mollerussa?

El problema de Balaguer és que hem patit molts anys d'abandonament del centre històric. I això és responsabilitat dels que han governat durant tants anys. Costarà anys i molts mal de caps refer-ho, però s'ha d'intentar.

Quin paper ha de jugar Balaguer a les terres de Lleida?

Som la segona ciutat més important, i hem de jugar aquest paper. També hem de tonar a ser un autèntic cap comarcal. El mercat de Balaguer, per exemple, ha perdut pistonada i ara n'hi ha d'altres com el de Torrefarrera o Fondarella que creixen més. Nosaltres tenim un mercat de 800 anys i que és un dels més importants de Lleida, coses com aquestes les hem de potenciar i hem de recuperar el lideratge.

Falta sòl industrial?

No ens el falta. El problema és que va molt lent el seu desenvolupament. Si ara una gran empresa volgués instal·lar-se a Balaguer, li hauríem de dir que cal esperar perquè no està preparat el sòl que tenim disponible. Balaguer serà, amb Lleida, l'únic municipi de Ponent amb fibra òptica. I tenim riu, aigua, llum... som una molt bona ciutat per treballar-hi i viure-hi. Això ho hem de potenciar. També ens falta l'autovia de Tàrrega a Balaguer i Alfarràs. Nosaltres fa molts anys que la demanem. CiU també:a veure si ara el nou govern de la Generalitat ho fa. Nosaltres ho continuarem exigint i batallarem per aconseguir-ho. Necessitem més indústria, més empresa, més llocs de treball, més futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona