Política

ALBERT SERRA

CANDIDAT DE CIU A ANGLÈS

“Cal cuidar la indústria i que en vingui de nova”

Reconeix que la situació municipal és complicada, però es veu capaç d'eixugar el deute a mitjà i a llarg termini

El centre per a gent gran i el polígon són prioritaris

Empresari.
Tot i que és a l'atur, Serra va muntar una empresa que, després, va ser adquirida per una multinacional. Hi va continuar com a director, però, tot i tenir un contracte blindat, fa alguns mesos va ser acomiadat amb una important indemnització. “Ara puc dedicar temps al poble on visc des de fa dotze anys”, diu.

El candidat de CiU a Anglès és novell en el món de la política municipal, però assegura que entoma el repte amb il·lusió. Una de les seves prioritats, segons diu, serà potenciar la participació ciutadana, escoltar la gent i participar en les activitats del poble per evitar crítiques com les que ha rebut l'actual alcalde pel fet de no viure a Anglès.

Què l'ha empès a entrar en la política municipal?

A CiU, hi milito des de fa poc i és un dels partits que considero que sempre ha mirat més per Catalunya. I un dels motius més importants pels quals he decidit iniciar aquest projecte polític és la meva disponibilitat actual. A més, la meva feina és aixecar empreses. He creat la meva i he aixecat una multinacional.

I creu que un ajuntament es gestiona com una empresa?

Doncs sí, retallant costos i mirant quines coses són rendibles o beneficioses. Al nostre parer, és important donar suport a les empreses i facilitar que n'arribin de noves. I, per experiència, crec que ho podem aconseguir.

La situació econòmica a l'Ajuntament és complicada.

Molt. Cal fer números, però m'he envoltat d'un equip que hi pot ajudar molt. Podem eixugar el deute a mitjà i a llarg termini. El poble d'Anglès té patrimoni per poder-ho fer. Potser no és el millor moment per vendre. Però arrosseguem un gran pes: la compra de la Burés, que van signar tots els partits al seu moment.

Així, aposta per vendre patrimoni per eixugar el deute.

La nostra política no es basarà només a vendre patrimoni. Prioritzarem l'arribada d'indústria i potenciarem l'àmbit turístic perquè arribin més visitants. Però, tot i això, creiem que l'Ajuntament té parcel·les edificables i en polígons industrials que en algun moment es poden vendre.

Així, acabar el polígon de la Riera Seca deu ser una prioritat en el seu programa.

Si sóc alcalde hi haurà d'haver un daltabaix perquè no es tiri endavant. L'actual Ajuntament ja ha donat facilitats a les empreses perquè s'hi instal·lin i, per la meva part, si puc les incrementaré. El nostre objectiu és consolidar empreses en aquest polígon.

Com defineix la seva llista?

És totalment renovada. El número sis és ara regidor, però els cinc primers són nous.

Per què aquest canvi total?

Són etapes, i un equip no es pot perpetuar durant molt temps. Miri Guardiola, signa d'any en any [riu].

Tantes cares noves és un risc?

L'actual alcalde, Pere Figuereda, i els regidors sortints es van comprometre el dia de la presentació a donar suport al nou equip de CiU. És cert que ens tocarà aprendre ràpidament, però tindrem aquest suport, que és molt important.

Què serà per a vostè un bon resultat?

Amb cinc estaria content. I amb sis, molt content. No crec que ens hàgim de conformar a mantenir els quatre que ja tenim. Estic convençut que podem arribar a cinc perquè la gent està cansada del que hi ha actualment i vol empenta nova.

Quins projectes prioritzaran?

Tots el grups parlen del centre per a la gent grant. Els terrenys ja estan oferts i continuarem treballant per gestionar-ho. Tirarem endavant el pla de barris, dotat amb 2,6 milions d'euros. I sobretot prioritzarem la promoció industrial: cuidar i mantenir les indústries que tenim i treballar perquè en vinguin de noves. Per exemple, tenim damunt la taula l'oferta d'una empresa que es vol ubicar en una nau de la Burés. En concret, la que hi ha just al davant de la carretera. A part, el Museu de la Ciència vol utilitzar una nau com a magatzem, que seria visitable i atrauria gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.