Política

JOAN FIGUERAS

ALCALDABLE DE CIU A CADAQUÉS

“Volem recuperar l'esperit de Cadaqués”

“No hi ha hagut un projecte de poble clar i definit, i el dia a dia no s'ha portat com el poble es mereix”

“En els darrers anys, especialment en les grans obres d'infraestructures, el turisme no s'ha tingut en compte”

per Figueras el més important és el seu poble, Cadaqués, i, especialment, treballar apostant fort per desenvolupar un projecte, un d'un model de poble clar i definit. Un model, diu, que retorni la il·lusió i recuperi l'esperit que l'havia caracteritzat i que, sosté, s'ha perdut.

Per què ha optat per presentar-se?

Hi ha dos motius clars. M'agrada el meu país i el meu poble i em preocupa el rumb que està agafant. I em preocupa des de dos punts de vista: el primer és que aquests darrers anys no hi ha hagut un projecte de poble clar i definit i, el segon, perquè el dia a dia no s'ha portat com el poble es mereix.

Què creu que ha provocat la manca d'aquest projecte?

Un projecte de poble és per a mig i llarg termini i crec que com que el dia a dia no s'ha portat correctament no ha donat temps a pensar en un projecte de futur. Admeto que per a un Ajuntament, el dia a dia és molt dur, i més a Cadaqués, que és un poble ple de racons. Es possible, no dic que no, que hi hagi un projecte, però el que veig no m'agrada i, amb això, penso que recullo el sentiment de molta gent de Cadaqués.

El turisme ha quedat afectat, doncs?

Sí, pensi que el turisme representa el 67% de l'economia de Cadaqués. I aquest és un sector que en els darrers anys, especialment en les grans obres d'infraestructures, no s'ha tingut en compte. S'ha deixat de costat i hi ha gent que ho ha notat en el seu negoci. Volem un model de poble fet des del consens amb els sectors de Cadaqués. Potenciant el turisme de qualitat que tenim.

Quin serà el vostre principal objectiu per aquest mandat?

Il·lusionar i canviar el poble per tal que tothom tingui feina i una vida digna sense que se n'hagin d'anar de Cadaqués, ni tampoc haver de vendre's el poble. El que volem es recuperar l'esperit de poble que havia caracteritzat Cadaqués i que amb el anys s'ha perdut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.