Política

Lluís Tejedor

Candidat d'ICV a El Prat

“Preparem-nos per al mandat més dur”

“En una ciutat amb el 40% de joves a l'atur l'alcalde no pot limitar-se a dir que no és competència seva” “La meva continuïtat ha garantit un model de ciutat coherent”

Gat vell
Va néixer fa 58 anys a Cifuentes (Guadalajara) i, com tants d'altres, va venir a Catalunya cercant un futur millor i es va establir al Prat. Llavors era enginyer tècnic electrònic. Ara és l'alcalde metropolità més veterà.

No arriba a la seixantena i fa 29 anys que és alcalde del Prat de Llobregat, així que ha dedicat mitja vida a la ciutat. Es presenta per vuitena vegada a les eleccions per tal que ICV mantingui el seu ajuntament més important.

No creu que seria bo un relleu?

El manual diu que una renovació periòdica és positiva, però jo m'enfronto cada quatre anys a aquesta dita amb el balanç del que hem fet i de com ho hem fet. I al final són els nostres veïns els que valoren la nostra feina. Democràticament és inapel·lable. De fet, crec que la continuïtat de l'equip de govern i la meva com a màxim responsable ha garantit un model de ciutat coherent.

Quina és la proposta per al pròxim mandat?

Quan acabi aquest mandat hem de començar de nou, perquè afrontarem el mandat més dur i difícil des del punt de vista financer de tot el període democràtic. Aquesta crisi és molt fotuda i he de pensar què puc fer perquè molta gent que s'ho passa malament pugui viure dignament. Em preocupa que el govern retalli en educació, salut i atenció social. Les polítiques socials seran l'eix de la nostra actuació per evitar que els que no veuen feina a l'horitzó no llancin la tovallola.

La crisi també ha frenat els seus plans de creixement per a la ciutat...

El problema no és que no es pugui edificar, invertir o endeutar. Quatre anys de poca inversió són suportables, el problema és com mantenir la multitud de programes que fan que la ciutat funcioni.

De què se sent més orgullós del seu gran mandat?

Valoro la transformació territorial, amb la xarxa de col·lectors al capdavant, i la superació del victimisme tradicional de la ciutat convertit en un sentit d'orgull. Amb tot, cada quatre anys fem un programa d'actuació. M'encantaria que els ciutadans el repassessin i miressin què hem fet i què no hem fet.

Què preocupa els pratencs, segons vostè?

El nivell de qualitat de vida del Prat és d'un 7 o 8 sobre 10. No hi ha cap dèficit d'equipament que sigui una reivindicació històrica. Les grans preocupacions són derivades de la crisi. Una ciutat amb el 40% de joves sense feina a l'horitzó té un problema, i l'alcalde no pot limitar-se
a dir que no és competència seva.

Mentre vostè guanya de carrer, a les autonòmiques ICV és la quarta força. La diferència és Lluís Tejedor?

La diferència és fets i no paraules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona