Política

José García

Candidat del PSC a el Prat

“Estem preparats per liderar la ciutat”

govern “Aquests dos mandats ens han permès prendre iniciatives que fins ara no s'havien fet” tejedor “Aquest llarg mandat ens ha tornat endogàmics i ens ha fet evolucionar a un ritme una mica més lent que l'entorn”

Ser l'oponent d'un alcalde amb 29 anys d'experiència podria desmoralitzar qualsevol, però José García, nascut a l'Hospitalet fa 46 anys, pensa que no hi ha res perdut.

Com s'afronten unes eleccions amb un rival tan fort?

Amb optimisme. El Prat és peculiar pel dilatat mandat d'una mateixa persona, però el fet d'haver estat dins el govern durant vuit anys ens ha permès demostrar que estem preparats per liderar la ciutat.

Ara són a l'aparador...

Sí, aquests dos mandats ens han permès prendre iniciatives que fins ara no s'havien fet i que eren molt necessàries: durant 25 anys de govern en majoria absoluta ICV no havia fet ni una escola bressol. Des que estem al govern n'hem fet tres. Tampoc no hi havia places d'aparcament subterrani i ara n'hi ha un miler.

El mandat tan llarg de Tejedor s'explica perquè ho ha fet molt bé, o perquè la resta no han sabut vendre's com a alternativa?

Hi ha una mica de tot. El Prat és un lloc peculiar, emmarcat entre el riu, l'autovia, l'aeroport i el mar. Sempre ha estat com una mica aïllat i creiem que, a causa d'aquest llarg mandat, ens hem tornat massa endogàmics i hem evolucionat a un ritme una mica més lent que a la resta de municipis de l'entorn, ens ha costat tenir espais per vendre ciutat i encabir activitat.

Quines mesures proposa?

El Prat ja ha desenvolupat molts equipaments que feien falta i ara cal centrar-se en el que passa dia a dia als barris. Cal política del detall, de valorar tot allò que hem fet.

Com a alcalde, quin seria el seu repte?

Fer del Prat el referent que territorialment pot ser i no és. La gent no té ni idea de quins són els nostres atractius, però per posició estratègica i recursos hauríem de ser un referent per a l'entorn. Tenim vuit quilòmetres de costa, un espai natural impressionant i l'aeroport, el port i Barcelona al costat. Això ens fa únics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona