Política

Joan Planella

Cap de llista d'Endavant Cerdanya

“Puigcerdà ha avançat com mai”

Diu que ningú no hauria entès que les forces de la coalició anessin soles

Afirma que treballen pel poble a canvi de res

SÒLID.
Joan Planella té 43 anys, és advocat de professió i va néixer a Olot, tot i que viu a Puigcerdà des de tota la vida. És l'alcalde de la capital ceretana, càrrec que va ocupar quan Joan Carretero va marxar a la Generalitat. De fet, va entrar al consistori a través de Carretero, on va ocupar diverses carteres.

Joan Planella és l'actual alcalde de Puigcerdà en representació d'Esquerra Republicana. En aquestes eleccions, però, hi concorre com a cap de llista d'Endavant Cerdanya, una coalició entre republicans, reagrupats i independents que no té el vistiplau de la direcció nacional d'ERC.

Què l'ha portat a deixar ERC per encapçalar Endavant Cerdanya?

No he deixat ERC. He intentat fer una coalició de gent independent, de Reagrupament i d'Esquerra perquè entenc que en un poble el que es prioritza és la política municipal i es deixa de banda la ideologia. Ningú no hauria entès que no anéssim junts. En certs temes locals teníem un pensament diferent del que tenia ERC, a partir d'aquí, i perquè prioritzem Puigcerdà i la Cerdanya, hem fet una coalició independent de tot partit amb direcció a Barcelona.

La seva relació amb ERC, doncs, quina és ara?

Bona. Hi continuo militant. A més, heu de tenir en compte que és el conjunt de la secció local de Puigcerdà la que fa aquest pas. N'hi ha que han volgut jugar políticament amb aquest tema, però a Puigcerdà tothom ho tenia clar.

Carretero ha estat decisiu per assolir aquest pacte?

Carretero va ser un gran alcalde i un bon conseller; per tant, és una persona que aquí és estimada, per això el seu partit va quedar com a segona força en les eleccions al Parlament.

L'acord inclou independents.

Sí, persones que no són forçosament independentistes, però que valoren que hem fet una bona gestió, que no depèn de grups econòmics ni de grups polítics de fora. El nostre màxim opositor és una persona que viu de la política mentre que nosaltres, majoritàriament, no en vivim. Som gent que vol treballar pel poble a canvi de res.

Ha dit que el pacte serà boníssim per a Puigcerdà, per què?

Perquè introdueix un nou concepte. La gent està cansada dels polítics tradicionals. Durant aquests anys hem demostrat que treballant junts, tot i tenint diferents ideologies, Puigcerdà ha avançat com mai. Abans, els governs anteriors es preocupaven per veure si un terreny el deixaven o no a un promotor que era del seu partit. Hem introduït un concepte de gestió honesta i pública que és el que ha impregnat Puigcerdà.

Ampliaran la majoria absoluta?

Amb la majoria absoluta en tenim prou. Creiem que aconseguirem un gran resultat, perquè a la gent no li agrada l'actual sistema polític, vol més participació.

Puigcerdà i la Cerdanya són territoris oblidats a Catalunya?

Per tenir l'hospital transfronterer hem hagut de treballar molt. Tot ens costa bastant. Ens ha anat a favor ser la muntanya de Barcelona, però és un territori una mica oblidat, tot i que Puigcerdà ha fet sentir la seva veu, cosa que ens ha permès tenir inversions importants.

Està preocupat pel futur de l'hospital transfronterer?

El salvarem i molt bé. És un projecte que ha estat obert a tothom i això ens ha beneficiat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.