Política

JOAN ALFONS ALBÓ

ALCALDABLE DE CIU A SANT FELIU DE GUÍXOLS

“S'ha de treballar per recuperar l'economia”

“Hem de potenciar el turisme, la cultura i l'economia; solucionar els problemes d'aparcament. La iniciativa privada és clau i qui es pensi que no és necessària s'equivoca”

“La societat, la gent de Sant Feliu, és i ha de ser el nostre gran actiu, aquest és el capital de la població. El que cal és valorar el que es fa des de la societat”

Un retorn anunciat
Joan Alfons Albó és un lluitador. Amb això no volem dir que sigui dels que no sap perdre, que també, sinó que mai tira la tovallola. Per aquest veterinari, de professió i que a la vegada és la seva passió, la seva dimissió va provocar una important fractura, en tallar parcialment un projecte de ciutat en el qual i pel qual havia treballat. Ara torna per culminar aquest procés. Vol que l'Ajuntament sigui una eina i que no posi pals a les rodes, com diu que ara està passant. Defensa que s'ha de ser rigorós i creu que els regidors i l'alcalde han de defensar els interessos de la ciutat dedicant-hi el temps que calgui.
Sant Feliu és mil·lenària, i la nostra societat fa activitats que hem de valorar

Albó ha tornat per enllestir un projecte sostingut pels pilars del turisme, la cultura i l'economia, obrint-se a tots els sectors.

Quin és l'objectiu que l'ha portat a presentar-se novament?

El gran objectiu, ara mateix, és poder tenir una ciutat on es pugui viure i treballar bé, i cal tenir present que els principals motors han estat el turisme i la construcció. El nostre actiu per liderar aquest projecte és que CiU va ser capaç de traslladar a la realitat projectes que altres només tenien en el paper.

Què proposa?

Dels dos motors, el turisme és el que es recuperarà més ràpidament. Per això cal estar preparats i treballar-hi per posar els elements que ajudin a definir la ciutat com a destinació turística. No s'han de fer botigues al carrer, només; una destinació no es fa amb aquestes coses. Hi ha elements que ens doten de caràcter i altres que no. Un exemple d'això és el monestir benedictí, el qual, val a dir, s'ha devaluat. Per això cal situar-lo en el seu lloc just i fer-hi les inversions que calguin.

També el Thyssen?

Del Thyssen en parlaré poc perquè ara mateix és més un projecte de país, en ser un element dinamitzador d'una zona més àmplia que Sant Feliu. Malauradament el que ha passat és que gent no gaire brillant el que ha fet es voler-hi posar la seva empremta. Tenim temes importants, com el Museu de la Història de la Medicina de Catalunya i el de la Ciutat, que s'han de potenciar. I, no cal dir, el nostre entorn natural, que hem de cuidar. Però per fer tot això ens cal ajuda.

De qui?

De la societat, de la gent. El que cal és donar valor al que fa la societat. Moltes vegades algunes entitats quan volen tirar endavant iniciatives en comptes de disposar de la complicitat de l'Ajuntament sembla que hi vagin a discutir. Saber fer les coses no és patrimoni de l'administració. Al final hem creat una estructura administrativa que no es podrà aguantar. Sant Feliu és una ciutat mil·lenària, i la nostra societat fa moltes activitats que sí són singulars i hem de saber valorar-les: teatre, activitats aquàtiques o concerts. Tenim tots aquests actius i més. També caldria replantejar coses, per exemple, el Festival de la Porta. No l'hem de centrar en el mes que ja tenim gent. L'hem de fer anar cap al juny, juliol i setembre.

Cal tornar a les arrels, doncs?

Sens dubte cal valorar coses que té la ciutat que per si mateixes són prou singulars i que estan en segon lloc. I cal rebutjar coses que no ens serveixen i que, a sobre, generen competència per a la gent de casa nostra. Hem de filar molt prim. Ara a les botigues els pesa molt el lloguer. Tampoc cal renunciar al segon motor, el de la construcció, sempre que es faci de manera ordenada. Hem de potenciar el turisme, la cultura i l'economia. Solucionar els problemes d'aparcament. La iniciativa privada és clau. Qui pensi que pot tirar endavant la ciutat deixant-la de banda s'equivoca. Per això cal canviar la metodologia de treball. També caldrà potenciar el fet que CiU estigui a la Generalitat. Qui pensi que només amb recursos propis es podrà tirar endavant s'equivoca. També penso que l'obra pública s'ha de pagar el preu que val. Farem una empresa pública, amb gent de dins. Miri, no es pot pagar un fanal a preu de catàleg!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.