Política

SANDRA PAZOS

CAP DE LLISTA DE LA CUP A BANYOLES

“Una ciutat no és una empresa”

La candidata de la CUP diu que Banyoles està adormida

Creu que cal que els joves recuperin la crítica constructiva

Experta en informàtica
Sandra Pazos, de 25 anys, és tècnica en informàtica de sistemes i treballa de programadora. També imparteix classes d'informàtica en una associació de discapacitats. Sempre li ha interessat la política i, abans d'entrar a la CUP, va militar a les JERC. Va plegar després de veure que no era el seu projecte.

Després de deu anys, la CUP torna a aparèixer en el panorama de la política municipal de Banyoles sense el paraigües d'ERC i amb gent nova al capdavant.

Com ha anat el retorn de la CUP a la política municipal?

El 2001, la CUP va sortir del mapa polític i es va fundar el col·lectiu d'esquerra independentista La Falç. Jo hi vaig entrar fa uns quatre anys i em vaig introduir en aquest món. I fa un any i mig un grup de persones, per cert tot dones, ens vam proposar tirar endavant el projecte de la CUP i vam començar els contactes.

I ha tingut sempre el suport dels membres històrics?

Es va parlar amb les diferents entitats i es van posar les bases del projecte, i els membres històrics de la CUP ens van acabar de donar l'empenta. Sóc molt jove i sense el suport dels històrics no existiríem, són la veu de l'experiència i del coneixement.

Què la va motivar a fer el pas a la política activa?

Des del col·lectiu La Falç hi havia ganes de canvi, d'aire fresc, que hi hagués un relleu generacional amb gent amb empenta. Falta algú que comporti un canvi dins l'Ajuntament per reactivar la ciutat, que està adormida.

Per què creu que Banyoles està adormida?

No hi ha esperit crític entre els joves, s'està apagant el teixit associatiu. I no volem que Banyoles es converteix en una ciutat dormitori. Cal donar una visió diferent de les coses als joves perquè tornin a participar i a tenir crítica constructiva.

Què li retreu, a l'actual Ajuntament?

S'ha fet una pura gestió empresarial per eixugar el deute. I una ciutat no és una empresa ni s'ha de tractar com una empresa, és viva i com a jove tinc necessitat d'interactuar.

Què proposa per “despertar” Banyoles?

Dinamitzar no costa diners si formes part del teixit associatiu. No es pot pensar només en els grans esdeveniments esportius sinó en activitats per a tothom.

Quines són les seves prioritats?

El territori, la cohesió social i la qualitat de vida. En el pròxim mandat s'ha de fer el nou pla general i s'ha de pensar molt bé perquè Banyoles sigui un lloc per viure. També s'ha d'aconseguir que els nouvinguts participin en el teixit associatiu sense renunciar a les seves arrels. I l'eina per a tot això ha de ser la participació. Entenem que la política es fa al carrer.

A més del nou pla general, en el proper mandat també hi ha el tema d'Aigües de Banyoles.

No s'han fet les coses bé, no hi ha hagut transparència. S'hauria d'haver fet un referèndum per saber què és el que vol la gent, ja que és la que ha de decidir què vol que es faci amb la seva aigua.

Li fa por que la seva joventut li vagi en contra?

Si vols canviar les coses, cal que no hi hagi la gent de sempre. Jo aportaré el canvi, però a la llista hi ha gent amb molta experiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA