Política

CiU vol impulsar la creació a Figueres de cinc noves àrees econòmiques

S'haurien de fixar en la redacció del nou POUM, que és un dels objectius estratègics pel proper mandat

Dues de les àrees també serien residencials

L'alcalde de Figueres i candidat a la reelecció per CiU, Santi Vila, ha anunciat que durant el proper mandat, si governa, impulsarà la creació de cinc noves àrees per a usos d'activitat econòmica a l'entorn de la ciutat. Estaran ubicades al nord de Figueres, a tocar del terme municipal de Llers; a Vilatenim, al sud de la C-260, i, finalment, a l'àmbit del Molí de l'Arròs i Mas Tutau, al sud del terme municipal. Hi haurà dos sectors més on es combinaran els usos industrials i residencials. És el cas de l'ampliació del polígon d'El Firal fins a tocar de la via del tren, on hi ha una reserva de terrenys per a la construcció del primer barri sostenible de Catalunya. L'última, i més ambiciosa, se situarà a les deveses del Manol, on, aprofitant la creació d'un important parc territorial, es crearà una reserva d'espai per a la implantació d'empreses amb la innovació tecnològica i mediambiental com a signes d'identitat.

Aquests nous punts de creixement industrial s'establiran en la redacció del nou pla d'ordenació urbana (POUM), que Vila ha presentat com un dels objectius estratègics per als propers anys.

Vila també ha recordat que s'ha de crear un consorci urbanístic amb l'Ajuntament de Vilafant i la Generalitat per desenvolupar els entorns de la nova estació del TAV, destinats principalment a activitat econòmica, i que a llevant de Figueres també es crearà l'àrea logística del Logis Empordà del Far - Vilamalla, juntament amb una nova estació de mercaderies. Tot plegat, segons el candidat de CiU, suposa augmentar notablement les àrees de sòl per a noves activitats que afavoreixin la recuperació econòmica de Figueres.

LA FRASE

La redacció del nou POUM ha de ser un instrument i un motor per contribuir a aixecar l'economia de la ciutat
Santi Vila
ALCALDABLE DE CiU

El PSC s'oposa a convertir la presó en escola

El candidat del PSC de Figueres, Pere Casellas, considera que l'Ajuntament ha de cedir uns terrenys perquè es pugui construir l'escola Carme Guasch de nova planta, i rebutja la proposta de l'actual govern, que vol emplaçar-la a la presó actual, un cop transformada. Casellas diu que això té un cost molt gran i no és el millor espai per fer-hi tasca educativa infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona
unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur de Sunak

barcelona