Política

sant pere de ribes

CiU-Via defensa la creació d'un viver d'empreses

El grup polític vol revisar el pla general per afavorir la implantació de noves activitats econòmiques

Les crítiques del PSC sobre les retallades, “una cortina de fum” per la formació

Amb una llista encapçalada per Lluís Giralt que recull la “pluralitat” del municipi, CiU-Via s'ha marcat com a objectiu reforçar la dinamització econòmica i millorar l'eficiència de l'administració local. El grup va presentar el programa electoral dimarts a la tarda, a la seva seu de les Roquetes. “Canvi”, “responsabilitat”, “transparència” i “esforç” són les “quatre paraules per fer-ho bé” en què la formació política assegura que basarà la gestió.

En l'àmbit econòmic, les propostes inclouen racionalitzar la despesa municipal i les dedicacions exclusives dels regidors; el grup també es compromet a revisar el pla general per afavorir la implantació de noves activitats econòmiques, i a crear un viver d'empreses per a joves emprenedors i autònoms. Així mateix, la formació assegura que “revisarà les taxes abusives” com ara la d'escombraries en locals sense activitat.

La signatura de contractes programa amb entitats d'assistència social per garantir l'atenció directa a les persones en risc d'exclusió és un altre dels projectes de CiU-Via. Quant a la salut, la formació política assegura que “prioritzarà la construcció immediata” del centre bàsic de salut de Ribes, i l'ampliació del de les Roquetes, i defensarà el manteniment de serveis hospitalaris i d'urgències al Sant Camil. L'hospital “és un punt d'importància clau per al municipi”, segons Giralt.

Pel que fa a la cultura, el grup es compromet a portar a terme un pla específic de protecció i difusió del patrimoni local, i a impulsar espais culturals reobrint el Local de Ribes i el teatre de les Roquetes.

Crítiques del PSC

CiU-Via assegura “no entendre” les crítiques del PSC, que va dir el cap de setmana passat que el grup de Lluís Giralt no defensarà els interessos del municipi en no enfrontar-se a les retallades que preveu fer la Generalitat. “Els mateixos que han portat a aquesta situació ara demanen que no es facin aquestes retallades. El PSC s'ha agafat a aquest argument com a una taula de salvació”, va dir el cap de llista. Per la formació, “Blanco no té cap legitimitat per encapçalar la defensa de les prestacions sanitàries al municipi”. “Cal tenir present que fa quatre anys ja prometia un CAP a Ribes i l'ampliació del de les Roquetes, cosa que ha estat incapaç de reclamar davant del govern tripartit”, sosté el grup. CiU-Via afegeix que “aquestes crítiques són una cortina de fum davant la pèrdua de valor del municipi en tots els terrenys, però molt especialment l'econòmic, el de qualitat dels serveis públics i el de la personalitat col·lectiva”.

Dissabte el grup organitza una passejada electoral i un acte polític a les Roquetes a les 18 h a la zona comercial de l'avinguda Mas d'en Serra; diumenge, a les 19 h a la plaça M. Mercè Marçal de Ribes es farà l'acte central de campanya, amb la presència de Carles Campuzano.

LA FRASE

Prioritzarem la construcció dels CAP, i farem funcionar el Local i el teatre de les Roquetes
LlUís Giralt
candidat a l'alcaldia de sant pere de ribes per CiU-Via

LA DATA

15.05.11
tindrà lloc l'acte central
de la campanya electoral de CiU-Via, a les 19 h, a la plaça Maria Mercè Marçal de Ribes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.