Política

Alt Penedès

Poc consens per repetir el pacte d'unitat al Consell

Mentre que Girona (PSC) diu que si es fes “la comarca ho agrairia”, Olivella (CiU) diu que no té cap sentit parlar-ne abans del 22 de maig i Salius (ERC) s'“ensuma” que els dos grans partits no ho volen

L'alcalde de Santa Margarida i els Monjos i president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Jordi Girona (PSC), és de moment l'únic representant polític que ha fet una crida als partits perquè en la pròxima constitució del Consell Comarcal de l'Alt Penedès es torni a signar el pacte d'unitat que hi ha hagut a l'ens comarcal. “La valoració de com ha anat aquest mandat ha estat molt bona. S'ha aprovat el pla director territorial, s'han tirat endavant molts projectes i tots els consellers han pogut treballar en diverses àrees malgrat que en aquests darrers dos anys la crisi ha obligat el Consell ha fer pressupostos de contenció. Jo recomanaria que en el pròxim mandat els partits renovessin aquest pacte d'unitat. Si es fes, la comarca ens ho agrairia i ens estalviaríem picabaralles”, explicava Girona. L'alcalde, que el 22 de maig abandonarà la política activa, és de moment l'únic polític que veu possible el pacte a l'ens comarcal. Francesc Olivella, alcalde de les Cabanyes, president adjunt del consell –després de ser-ne el president durant els dos primers anys de mandat– i candidat de CiU al seu poble, considera que “no té cap sentit parlar ara de la constitució del pròxim govern del Consell Comarcal”, i afegeix: “Primer cal veure el nombre de regidors i després en parlarem a partir dels projectes que hi hagi sobre la taula”, afirma. Olivella considera que “el mandat que ara s'acaba al Consell Comarcal ha estat bo, no hi hagut cap trencament i s'han complert els objectius”. El convergent va referir-se ahir al pla director territorial de l'Alt Penedès, l'ordenança del paisatge, els projectes en formació, el desenvolupament de la llei de dependència i les campanyes de promoció del producte artesanals com algunes de les actuacions que s'han pogut impulsar gràcies a l'acord del pacte d'unitat.

El vicepresident cinquè del Consell Comarcal, el candidat d'ERC a Sant Pere de Riudebitlles, Jesús Salius, coincideix amb Olivella a enumerar les actuacions més destacades i qualifica de bona experiència el mandat que s'acaba, però no té la mateixa percepció que Girona quan es parla del repartiment de carteres que ha tingut el govern. “Si he de parlar d'aspectes negatius, diria que en algun moments ha estat feixuc consensuar temes i fins i tot hem estat poc creatius. Cada conseller tenia una cartera i era difícil actuar en una àrea que tenia un altre partit”. Salius considera que el que va fonamentar el pacte d'unitat va ser l'aprovació del pla director, i ara no es dóna la situació. M'ensumo que els dos gran partits tenen altres prioritats que és obtenir els millors resultats”. La constitució dels consells es farà 15 dies després de la constitució dels Ajuntaments que està previst per l'11 de juny.

LES FRASES

Si es repetís el pacte la comarca ens ho agrairia i ens estalviaríem picabaralles
Jordi Girona
President del consell comarcal de l'Alt Penedès (PSC)
Ara no té cap sentit parlar del que passarà després de les eleccions. Primer, els resultats
Francesc Olivella
President adjunt del Consell comarcal de l'Alt Penedès (CiU)
Ara ja no hi ha aquella necessitat i m'ensumo que els grans partits tenen altres prioritats
Jesús Salius
Vicepresident cinquè del Consell comarcal de l'Alt Penedès ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona