Política

Sònia Beneyto

Candidata del Bloc a l'alcaldia de Banyeres

”Banyeres pateix un gran dèficit de democràcia”

El foment de l'ocupació dels joves, el cooperativisme en indústria, turisme i comerç, la consideració de la muntanya del Sant Crist i la creació d'una xarxa cultural comarcal, centren l'atenció del Bloc

La candidata, aglutina una llista de persones que aspiren a donar-li un altre aire a la municipalitat d'aquesta ciutat de l'Alcoià i treure-la de l'oblit i de l'abandó institucional.

Quina valoració fa de la legislatura que ara finalitza?

D'una banda s'han acabat algunes obres que des del Bloc estàvem reivindicant des de fa tres legislatures, cosa que indica fins a quin punt la Generalitat i la Diputació d'Alacant han relegat Banyeres amb finalitats electorals a costa del sacrifici dels banyeruts. D'una altra, per damunt de les aparences, al poble tenim un gran dèficit de democràcia: de participació real i integració social i política de les diverses sensibilitats de la gent i això ens fa perdre persones i una indubtable dimensió en alguns projectes. A més, també hi ha un dèficit de pràctica autonòmica evidentment en clau valenciana, de cultiu i potenciació de les senyes d'identitat valencianes, amb les quals integrarem tota la població de Banyeres, com ha passat en altres èpoques.

Definisca quins han sigut, a la seua localitat, els moments brillants i foscos de la legislatura que conclou.

Està relacionat amb la resposta anterior, però a la importància que tenen algunes instal·lacions inaugurades, com ara la biblioteca, la zona d'acampada, el poliesportiu o els museus.

Què és el més important que proposa el seu partit?

Pensem que tots els punts del programa que proposem tenen la seua necessitat i la seua importància, però posaria de relleu alguns projectes com el foment de l'ocupació dels joves i el cooperativisme en indústria, turisme i comerç; la creació i declaració de la muntanya del Sant Crist com a pulmó verd, amb l'eliminació del vell repetidor i fomentar la creació als pobles de la Mariola d'una xarxa d'intercanvis culturals, que també són economia.

Pensa que s'ha de regenerar la política local?

Tinguem present que la política és el compromís de les persones amb la societat en què viuen i per tant la mentalitat ha d'estar evolucionant amb el temps per a resoldre i facilitar de la millor manera la vida de les persones, d'una població, d'un país. La participació és necessària, i sempre serà més eficaç si hi ha aportacions de totes les generacions. La política sempre està necessitada d'una regeneració o, millor, d'una adequació als desafiaments de l'actualitat.

En quina mesura la política estatal i valenciana condicionen la política local?

És evident que sí la condicionen. Els partits estatals sempre estan condicionant els partits autonomistes, no solament limitant els seus recursos sinó enverinant i confonent sobre els legítims desitjos de desenvolupar la personalitat històrica que tenim els valencians. Parle, per exemple, del manteniment de la barrera electoral del 5% per a accedir a les Corts Valencianes.

Quina valoració fa dels seus contrincants polítics ?

Tenen el seu mèrit i per descomptat em mereixen tot el respecte. Cada candidat i cada candidatura, com cada partit, té una trajectòria d'acord amb el seu ideari. El que espere és que realment estiguen compromesos amb les necessitats del nostre poble i que no tergiversen ni supediten les nostres senyes d'identitat, les que ens enorgulleixen de tot el que caracteritza tot el poble de Banyeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana