Política

ERC manté la majoria simple a Deltebre

Plataforma per Catalunya aconsegueix dos regidors a Roquetes

ERC continua sent la força més votada a Deltebre, tot i perdre un regidor. “Estem molt contents, només hem perdut setanta vots respecte del 2007 després de tot el que ha passat”, va assenyalar l'alcalde de Deltebre i cap de llista d'ERC, Gervasi Aspa, amb referència als exregidors republicans i socialistes que es van incorporar a la candidatura de CiU. “El projecte d'Esquerra s'ha consolidat i el poble confia en una majoria d'esquerres”, va dir Aspa, que va destacar també que el PSC, amb José Emilio Bertomeu ha guanyat un regidor. De tota manera, el cap de la llista més votada no va voler avançar ahir cap possible pacte postelectoral. “Intentarem governar amb un pacte estable i, per això, negociaré amb totes les forces polítiques”, va explicar Aspa.

CiU, amb Lluís Soler al capdavant, ha obtingut un regidor més, mentre que el PP manté els dos que tenia. “El canvi que anhelàvem no ha estat possible”, va lamentar Soler, que aspirava a ser la força més votada. Unió del Poble de la Cava (EBIN) no ha aconseguit representació al consistori deltebrenc.

També a Roquetes, ERC ha estat la força més votada, i la llista de Francesc Gas ha aconseguit un regidor més. Els socialistes, que fa quatre anys van ser la força més votada tot i que es van quedar a l'oposició, han perdut la meitat dels regidors. I la sorpresa en aquest Ajuntament són els dos regidors que ha aconseguit Plataforma per Catalunya, mentre que els independents de Javier Alegret han quedat sense representació. L'elevada taxa d'immigració a Roquetes, a l'entorn d'un 20%, així com d'atur (bona part dels treballadors de Lear vivien a Roquetes) podria explicar el resultat del partit d'Anglada.

A la resta de municipis del Baix Ebre, no hi haurà gaires canvis. Així, CiU manté la majoria absoluta a les localitats costaneres de l'Ametlla de Mar i l'Ampolla; el PSC ha estat la força més votada a Aldover, Alfara de Carles, Camarles, Tivenys i Xerta, i ERC conservarà les alcaldies de Benifallet i l'Aldea, i potser el govern del Perelló. Pel que fa al Consell Comarcal, la federació nacionalista tindrà un conseller més, els socialistes en perdran dos, Esquerra mantindrà els sis que tenia i el PP n'aconseguirà dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona