Política

CiU recupera la majoria absoluta a Móra d'Ebre

La federació nacionalista també guanya al Consell Comarcal de la Ribera, on obté deu consellers

A Móra la Nova el substitut de Joan Manel Sabanza, Ferran Bladé, mantindrà l'alcaldia

Després de vuit anys, CiU ha recuperat la majoria absoluta a Móra d'Ebre, on la candidatura de Joan Piñol va aconseguir 1.299 vots i 7 regidors i es va quedar a només quatre vots del vuitè regidor. Els socialistes i ERC, que governaven conjuntament, han perdut un regidor cadascun i es queden, respectivament, amb 4 i 1 regidors. I el PP, que no tenia representació a la capital de la Ribera d'Ebre, entra amb 1 regidor al consistori. “Estem molt satisfets de la confiança que ens ha donat la ciutadania, una confiança que ens ha permès recuperar l'alcaldia de Móra d'Ebre i sabíem que per això era necessari aconseguir la majoria absoluta”, va manifestar el futur alcalde, Joan Piñol, que anit va celebrar la victòria a la seu de Convergència, on va rebre múltiples felicitacions.

Tot i l'àmplia majoria que ha aconseguit CiU, Piñol va assegurar que aquesta setmana contactarà amb els caps de llista de la resta de formacions polítiques per ampliar-la. “Penso que Móra d'Ebre necessita el màxim consens possible i si hi ha actituds positives per part dels altres partits i projectes coincidents no descartem cap pacte”, va assenyalar Piñol. Les prioritats del nou alcalde seran la redacció del pla d'ordenació urbanística municipal, aconseguir el compromís de la Generalitat perquè construeixi una nova escola i evitar l'ocupació de pisos de forma il·legal.

Per la seua banda, el cap de llista del PSC, Josep Solé Arnal, va lamentar el resultat obtingut. “Creiem que hem fet una bona feina durant vuit anys, hem intentat explicar el nostre projecte a la ciutadania però no l'han entès”, va manifestar Solé.

CiU també ha recuperat la majoria absoluta al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb un total de deu consellers comarcals. A Móra la Nova, tot i el relleu de l'històric Joan Manel Sabanza a CiU per Ferran Bladé, la federació nacionalista mantindrà l'alcaldia.

Els socialistes continuen sent la força més votada a Flix, on mantenen els cinc regidors, tot i el canvi de candidat (Marc Mur ha rellevat Òscar Bosch). ERC perd dos regidors i CiU, amb Montserrat Estela al capdavant, en guanya dos. Finalment, a Ascó la polèmica per la instal·lació del cementiri nuclear no ha fet variar el resultat de fa quatre anys: Rafel Vidal continua amb 4 regidors i pot tornar a pactar amb el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la seva infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona
política

Boye es querellarà per prevaricació contra el jutge Aguirre

barcelona
Estat Francès

El partit de Le Pen lidera els primers sondejos però sense majoria absoluta

Barcelona
Política

Mor Antoni Bargues, històric referent del nacionalisme valencià

Política

El jutjat de Tarragona investiga el presumpte espionatge a una tècnica municipal

Tarragona
guerra a gaza

Almenys 25 morts en un atac israelià contra tendes de desplaçats a Rafah

barcelona
judicial

Buch també demana l’amnistia per anul·lar la seva condemna

barcelona
Política

L’Ajuntament de Tarragona canvia el nom franquista de tres carrers

Tarragona