Política

vallès occidental

ERC perd onze regidors i aposta per reinventar-se

L'executiva de Sabadell plega i la de Terrassa també opta per regenerar-se

Algunes seccions locals d'ERC de la comarca preparen una catarsi per sortir de l'atzucac en què s'estan trobant des que el govern tripartit a la Generalitat –sobretot el segon del 2006 al 2010– els està repercutint en una pèrdua de vots en tots els comicis, que no sembla tenir aturador. Els republicans, tot i anar en coalició en molts municipis amb Reagrupament, han perdut onze regidors en els comicis de diumenge i, segurament el que és més important, representativitat a les dues cocapitals –Terrassa i Sabadell–, on no han entrat cap regidor als consistoris. També n'han perdut dos a Sant Cugat, que han anat a parar a mans de la CUP, i l'única alegria als gran municipis de la comarca l'han tingut a Cerdanyola, on han recuperat els dos regidors que van perdre el 2003 i, a Rubí, on han mantingut els dos que ja tenien. També a Polinyà han aconseguit entrar de nou al consistori. A Castellar i Castellbisbal s'han quedat sense representació, mentre que han pujat als municipis petits, com ara Ullastrell, on recuperaran l'alcaldia, i Sentmenat.

L'executiva de la secció local de Sabadell ja va anunciar la nit electoral que presentava la seva dimissió, com ahir va fer l'executiva nacional, i la de Terrassa, que es reuneix demà, no actuarà amb tanta contundència, però també tenen clar que el projecte s'ha esgotat i que cal començar gairebé de zero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.