Política

barcelona

Gomà augura ara un “futur complicat”

Iniciativa no vol ser només oposició i pretén treballar per reactivar la il·lusió en la política

El candidat d'ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, va dir ahir en el balanç dels resultats electorals a la capital que “el triomf de CiU i la majoria absoluta de les dretes, amb la suma del PP, obren un futur complicat per a la ciutat”. Aquesta lectura es fa des del punt de vista dels valors i els projectes que els ecosocialistes representen, segons Gomà. Iniciativa és conscient que el proper mandat els serà difícil, “per la involució en les polítiques ecologistes i les llibertats en l'espai públic”. Gomà afirma, però, que no s'estaran de braços plegats. “No ens resignem a ser només oposició, i liderarem la reactivació de totes les energies socials per poder ser un pol d'il·lusió política i tornar a governar a Barcelona”, va explicar.

El cap de llista ecosocialista, que ha aconseguit un altre regidor i dota de cinc membres el grup municipal, va explicar que la coalició treballarà per “reactivar les energies als barris i teixir complicitats amb els moviments socials”, i va posar en valor el creixement experimentat “en un context en què la resta de forces d'esquerra baixen i es produeix una dinàmica de repolitització social”.

Sobre la possibilitat que el PSC festegi amb CiU, va recordar que el govern de Xavier Trias representa la vella política i les “retallades”, i que “quan l'esquerra fa polítiques de dretes acaba alimentant la dreta política”. En canvi, Gomà va sostenir que el seu partit ha estat coherent en el govern de la ciutat i l'únic a debatre la necessitat d'obrir una etapa nova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.