Política

Sanllehí (CiU) vol un govern fort i ampli a Castelló

L'alcaldable, Xavi Sanllehí, buscarà aliances amb diversos grups per fer un equip al més estable possible

La UDEM, IPM i SI són companys possibles

El candidat de CiU a Castelló d'Empúries, Xavi Sanllehí, que ha guanyat les eleccions municipals aconseguint set regidors, planteja la necessitat de fer un equip de govern ampli i estable. Aquesta opció podria incloure les formacions UDEM, IPM i Solidaritat Catalana per la Independència. L'objectiu seria, d'una banda, afrontar la crisi amb un govern fort i, de l'altra, posar fi als conflictes interns que s'han viscut en els últims anys en el govern anomenat d'unitat.

Tot i que el cap de llista convergent no descarta cap opció, ERC sí que es descarta a si mateixa per entrar en un possible pacte, per exemple. Caldrà veure la sintonia que hi pugui haver entre els candidats. Entre CiU, UDEM i SI, els caps de llista Xavi Sanllehí, Joan Augé i Joan Cortada havien compartit candidatura, i la relació continua sent bona. Pel que fa al número u d'IPM, cal recordar que CiU i el PSC havien governat junts, però, a més, el candidat d'IPM, Anicet Juncà, i Sanllehí es coneixen de fa anys i tenen bona sintonia. També caldrà veure ara com poden quallar els programes electorals de cada una de les formacions.

Un dels temes que caldrà pactar serà segurament el paper d'Empuriabrava, i també el pla urbanístic, que es tramita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.