Política

mollerussa

Solsona (CiU) promet austeritat i diàleg amb l'oposició

L'alcalde en funcions creu que amb la majoria absoluta els ciutadans de Mollerussa han apostat per un “govern fort” que doni “tranquil·litat política” en un període de dificultats econòmiques

L'alcalde electe de Mollerussa, Marc Solsona, ha valorat l'àmplia victòria per majoria absoluta que va aconseguir ahir diumenge CiU a la capital del Pla d'Urgell i ha remarcat que ''ara ja no tinc excusa'' per actuar contra els problemes de la ciutat com la greu situació econòmica que pateix el consistori. Els nacionalistes han passat de 6 a 10 regidors, mentre que el PSC ha passat de 8 a 4. ERC n'ha perdut 2 i s'ha quedat amb 1, i han entrat de nou al consistori el PP amb 1 i PxC. Precisament sobre l'entrada del partit xenòfob, Solsona ha preferit reservar-se l'opinió a l'espera de l'actitud que adopten a dins la institució.

Marc Solsona interpreta la victòria de CiU per majoria absoluta com una aposta dels ciutadans per un govern fort en temps difícils, per poder prendre decisions i governar amb ''tranquil·litat política''. Solsona creu que la gent ha entès que la situació per Mollerussa ''és molt complicada'' i que des de CiU han sabut transmetre que la situació es pot afrontar ''en positiu''.

Solsona ha promès en declaracions a ACN que la gestió del govern de majoria absoluta de CiU estarà marcada per una política molt austera “on la línia econòmica serà l'eix dels propers quatre anys''. Per aquest motiu, ha demanat la complicitat de tots els grups polítics que hi haurà al consistori. Per primer cop al consistori hi haurà cinc forces representades i per Solsona això vol dir que ''s'obra un nou marc de joc'' en el debat polític, que ''s'haurà de gestionar de la millor manera possible''.

L'alcalde reelegit s'ha mostrat obert a arribar a pactes amb totes les forces polítiques presents al consistori, però reconeix que la majoria absoluta els dóna la garantia de no dependre de ningú ni haver d'esperar per tirar endavant les seves propostes. Unes propostes que plantejaran en breu a tots els grups i qui s'hi vulgui sumar benvingut serà. Respecte a Plataforma per Catalunya (PxC), Solsona s'ha reservat una opinió en profunditat sobre la formació xenòfoba, però sí que els ha instat a deixar el model de política que han demostrat fora de les institucions per treballar pel poble, sinó és així, ha afegit, ''serem contundents''.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.