Política

cabrera de mar

GxC i CiU podrien repetir el pacte de govern

Les dues formacions van ser les més votades en les eleccions

Gent per Cabrera (GxC) i CiU podrien repetir el pacte de govern de l'últim mandat. I és que les dues forces van ser les més votades a Cabrera de Mar en les eleccions municipals de diumenge passat. De fet, a l'hora de fer públics els resultats per part del Ministeri de l'Interior hi va haver un error, ja que es donaven només dos regidors a CiU i tres a ERC, quan en realitat és al revés. Aquesta errada es va produir perquè no es van trametre 43 vots que eren per a CiU. El recompte final va permetre actualitzar els resultats a favor de la federació nacionalista.

El cap de llista de GxC, Joan Vilà, es va mostrar satisfet dels resultats obtinguts tot i reconèixer que “potser s'hauria pogut créixer més”. Vilà va assegurar que obrirà converses amb tots els grups per fer “un govern fort”, tot i mostrar-se obert a repetir el pacte amb CiU. Això sí, Vilà va posar dues condicions: la primera, assumir ell l'alcaldia, “ja que hi ha un avantatge de més de 100 vots respecte de la segona força”, i, l'altre, aconseguir un govern amb majoria per governar. “No governaré en minoria i, si no puc fer una majoria, marxaré”, va assegurar l'ara alcalde en funcions. Per la seva banda, el candidat de CiU, Jordi Mir, es va mostrar partidari de repetir el pacte amb GxC, “perquè les urnes ho han manifestat així”, i va admetre que desconeixia el fet “irrenunciable” de Vilà per esdevenir alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.