Política

ERC de Palamós descarta Entesa en el pacte amb el PSC

Els republicans posen com a condició al pacte entrar només ells

Els ecosocialistes no posen cap exigència

Refer el tripartit d'esquerres a l'Ajuntament de Palamós, com es va fer efectiu fa vuit anys, encara que no va acabar el mandat, no és possible. El motiu és que Esquerra, en haver pujat d'1 a 2 regidors, condiciona el pacte de govern amb el PSC –al qual només li falta un regidor per tenir la majoria– a la no presència d'Entesa, que ha passat de 2 a 1 regidor.

“Apostem per un equip fort amb els dos partits guanyadors”, va afirmar el candidat republicà, Dani Reixach. El líder republicà no va voler explicar res més de les demandes per formar part d'un govern amb els socialistes fins a tenir la trobada amb ells, prevista per dijous.

I dijous, els socialistes també tenen previst tenir la trobada amb l'Entesa-ICV. El candidat ecosocialista, Erik Solés, va explicar que pensen presentar-se davant el PSC “sense cap exigència, d'entrada”. Tot i això, Solés té decidit votar a favor de la candidata socialista, Maria Teresa Ferrés, en la investidura com a alcaldessa de Palamós.

D'altra banda, Solés va explicar que els membres de la formació estan més predisposats a formar part del govern comandat pels socialistes que no pas restar amb l'oposició, on hi haurà CiU i el PP. “L'equip de govern no és oposat als nostres principis, mentre que respecte a l'oposició ens trobem a les antípodes”, va dir el candidat d'Entesa-ICV, que va dir que no se sentirà “feliç” en passar quatre anys més a l'oposició.

El que no acaba d'entendre Erik Solés és la tàctica d'Esquerra de no permetre un pacte tripartit. Tot i que ho pugui reconèixer com a estratègia, el líder ecosocialista va recordar que va haver-hi una situació semblant el 2003, en què hi havia una majoria entre el PSC i l'Entesa-ICV i es va deixar entrar Esquerra. “Van ser generosos”, va sentenciar Solés.

Ara caldrà veure quina posició prenen els socialistes després de la primera trobada amb les dues formacions. Una trobada que el PSC continuarà divendres amb les altres dues formacions, CiU, amb cinc regidors, i el PP, amb un únic membre. En aquests dos casos, però, la trobada no es preveu que serveixi per mirar d'acostar posicions amb vista a poder pactar. Fins i tot el candidat popular, Ricard Fontanet, ja va deixar-ho clar ahir: “Jo no pacto amb el PSC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.