Política

BARCELONA

Iniciativa no pactarà amb el PSC als districtes

Iniciativa no té cap intenció de pactar amb el PSC als districtes on les formacions han superat en nombre de vots les forces de dretes, segons va explicar ahir el candidat Ricard Gomà, president del grup municipal d'ICV-EUiA. “Amb independència del que faci el PSC, nosaltres no entrarem en el govern de cap districte”, va explicar, taxatiu. “Si el PSC acceptés les regidories executives dels districtes, nosaltres no estaríem a la comissió de govern, perquè no volem que hi hagi cap zona d'ombra amb relació a la nostra oposició”, va argumentar. La coalició roig-i-verda es vol desvincular totalment d'un govern que estarà en mans del convergent Xavier Trias i que tindrà, de manera més que probable, el suport directe del PP, malgrat que en les passades eleccions Iniciativa s'ha superat en nombre de vots amb relació a fa quatre anys i ha augmentat la seva presència amb un regidor més.

Al districte de Nou Barris, el PSC i ICV-EUiA sumen majoria i a Horta, Ciutat Vella, Sant Martí i Sant Andreu, les forces progressistes d'esquerres (és a dir, afegint-hi Unitat per Barcelona) també superen la unió formada per CiU i el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.