Política

ULLASTRELL

ERC i el PSC formaran govern per aturar la planta de terres

Els republicans, que van ser la força més votada, ja han demanat a la Generalitat que no tramiti la llicència d'obres

L'oposició veïnal al projecte provoca un 72,48% de participació en les eleccions

El primer punt dels programes electorals d'ERC i del PSC a Ullastrell era aturar la implantació de la planta de tractament de terres contaminades al municipi. En els últims anys, aquest projecte, que tenia el vistiplau de l'equip de govern –format per CiU i Ullastrell Grup d'Opinió (UGO)–, havia topat amb una forta oposició dels ullastrellencs.

Això explica per què el 22 de maig hi va haver una de les participacions més altes de la comarca, ja que un 72,48% dels residents al municipi van anar a votar. Els republicans van arrasar en les eleccions municipals i van aconseguir el que es proposaven, quatre regidors, per fer un canvi al poble. De retruc, el PSC, amb Mercè Rodó com a alcaldable, també va aprofitar el malestar dels ciutadans amb CiU i UGO per obtenir un regidor més i convertir-se tan sols per un vot en la segona força del municipi.

Després de passar els tres últims anys a l'oposició, ERC i el PSC consideren que són l'equip de govern ideal per començar el nou mandat. “Ens hem entès des del primer dia en la manera de treballar i de fer”, va explicar ahir el cap de llista republicà i pròxim alcalde d'Ullastrell, Joan Ballbè, que hi va afegir que encara no s'ha concretat el cartipàs. “El pacte està claríssim”, va constatar Ballbè. Tot i això, la feina que haurà d'assumir el nou govern municipal no serà fàcil, perquè s'ha proposat aturar la implantació de la planta de tractament de terres contaminades, un projecte que ja està molt avançat, ja que té un tràmit urbanístic que està aprovat. Encara, però, falta obtenir la llicència d'activitats, que està pendent d'uns informes de l'oficina de gestió ambiental unificada (OGAU) de la Generalitat. Ballbè ja va comunicar a l'OGAU dilluns, l'endemà de les eleccions, la voluntat del nou equip de govern “d'aturar el procés”; tot i això, només ha tingut converses informals perquè, fins que no sigui investit alcalde, no pot prendre cap decisió.

Pel que fa a l'Ajuntament, el PSC i ERC tenen pendent parlar amb la secretària i amb l'alcalde, Jaume Rodó, amb l'objectiu que els posin al dia de la situació del projecte. Aquesta setmana no serà possible perquè la secretària fa vacances. “Els resultats en les eleccions ens reforcen la idea que el poble no ho volia, i ara no els podem fallar”, va assenyalar Ballbè.

Així mateix, el nou alcalde ja s'ha posat en contacte amb els tècnics que estan redactant el projecte de la nova escola. En aquest sentit, va recordar que es tracta també d'un tema prioritari, en el qual començaran a treballar a partir de l'11 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El vot exterior del 12-M no aixeca el cap

barcelona
política

Els comuns demanen “flexibilitat” per a un acord però no afluixen en el Hard-Rock

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA

L'helicòpter del president de l'Iran s'estavella al nord-oest del país

BARCELONA
PACÍFIC

Arriben a Nova Caledònia els gendarmes enviats per frenar la revolta canac

BARCELONA
ÀSIA

Surten de l'Afganistan els dos turistes espanyols il·lesos en l’atac

BARCELONA
CAUCAS

El govern de Geòrgia s’obre a modificar la polèmica ‘llei russa’

BARCELONA
judicial

El TSJC assumeix el cas de Vergés per la vacunació dels policies

barcelona
GUERRA A GAZA

L’esquerda interna s’eixampla dins del gabinet de guerra israelià

BARCELONA