Política

cabrils

Un sorteig podria decidir la composició final del ple

PP i VIC van empatar en nombre de vots i, en aquests casos, la llei electoral preveu que el regidor s'adjudiqui a sorts

El PSC admet la derrota i assegura que farà una oposició constructiva

El darrer regidor que queda per assignar a Cabrils, que podria recaure en el VIC o en el PP, s'acabarà resolent a través d'un sorteig. Així ho contempla l'article 163 de la llei orgànica de règim electoral general (LOREG) per aquestes situacions. Cal recordar que les dues formacions van empatar en nombre de vots, concretament a 264. Aplicant la llei d'Hondt, a totes dues els pertocaria un segon representant en el ple, però el que està en joc és el darrer edil i, per tant, només un el pot guanyar. El sorteig se celebrarà a la junta electoral abans del dia 29, dia de tancament dels resultats definitius.

L'adjudicació d'aquest regidor podria ser clau en la formació del nou govern cabrilenc. La candidata de la llista més votada, Lina Morales (CiU), mai no ha amagat la seva bona sintonia amb el VIC, però, si els independents perden el segon representant, la suma de les dues forces no els asseguraria la majoria. Els nacionalistes han iniciat converses amb el VIC i també amb els populars i tot apunta que la voluntat de Morales és fer un govern a tres. Tot i això, el portaveu del VIC, Alfred Serrano, va fer ahir unes declaracions contundents contra els membres del PP, a qui acusa de no participar en la vida política del municipi.

PSC i ICV, a l'oposició

Tot i que encara hi ha veus que parlen d'un pacte de cinc partits per arraconar CiU i el VIC, diversos actors polítics van desestimar ahir aquesta possibilitat. El cap de llista del PSC, Santi Dorca, va assegurar que es dedicarà a fer una oposició tranquil·la i constructiva. “La gent no ha valorat la feina feta durant aquest mandat”, va lamentar el candidat socialista que va assumir que “CiU ha guanyat clarament les eleccions”. En la mateixa línia es va mostrar l'alcaldable d'ICV-EUiA, Mercè Fernández, que se situarà a l'oposició durant els propers quatre anys. El resultat del sorteig, però, serà clau per deixar clara la formació del govern.

LA FRASE

Fins ara, el regidor del PP ha faltat a plens i a comissions, cal tenir-ho en compte de cara als pactes
Alfred Serrano
alcaldable del vic

LA FRASE

Volem esperar a la setmana vinent, i un cop resolta l'assignació del regidor parlar amb els altres partits
Carme Torres
alcaldable del pp

LA FRASE

La marca ens ha castigat molt i no s'ha valorat la feina feta, ara ens toca marxar a l'oposició
Santi Dorca
alcaldable del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.