Política

sant pere de ribes

Els socialistes busquen “totes les possibilitats de pacte”

El candidat del partit, Josep Antoni Blanco, assegura que els ciutadans no entendrien que no governés la força més votada

El PSC treballa per “constituir el govern més fort”

El PSC de Sant Pere de Ribes està “explorant totes les possibilitats de pacte que siguin possibles” per mantenir-se al govern. Així ho assegura l'agrupació socialista en un comunicat en què explica que el candidat i alcalde en funcions, Josep Antoni Blanco, ha iniciat una tanda de contactes amb tots els partits polítics que han obtingut representació a l'Ajuntament amb la finalitat “d'explorar les possibilitats d'arribar a acords per constituir el govern més fort”.

“Ara toca tirar el municipi endavant entre tots i preocupar-nos plegats dels reptes del municipi i dels problemes dels ciutadans”, apunta Blanco. El PSC assegura que, “com a força més votada i amb més nombre de regidors”, ha assumit “la responsabilitat” de formar govern. “No escatimarem cap tipus d'esforç”, assegura l'agrupació socialista. Per Blanco, “els ciutadans no entendrien que no governés la força més votada, havent obtingut 600 i 900 vots més que la segona i la tercera força, respectivament, i dos regidors més que aquestes”.

En les eleccions municipals, el PSC va rebre el suport de 2.777 ciutadans (un 28,87% dels vots), cosa que representa set regidors, dos menys que en el darrer mandat; fa quatre anys, els socialistes van obtenir 3.399 vots, un 36,83% del total. El PSC va obtenir majoria absoluta en les eleccions del 1999 i del 2003; el 2007, el partit no tenia la majoria suficient i va haver d'arribar a un pacte amb ICV, al qual després va sumar-se ERC. Josep Antoni Blanco ha estat alcalde de Sant Pere de Ribes els darrers dotze anys, a banda del període 1991-1995.

LA FRASE

Estem explorant les possibilitats d'arribar a acords per poder constituir el govern més fort
Josep Antoni Blanco
Candidat del PSC

LA XIFRA

16
són els anys
que el líder del PSC, Josep Antoni Blanco, ha exercit com a alcalde de Sant Pere de Ribes.

UM9: “Volem un canvi, i el canvi és el senyor Blanco”

Unitat Municipal Nou, la tercera força política més votada a Sant Pere de Ribes, perd la segona posició pel que fa a vots, però ha guanyat suport: diumenge va obtenir la confiança de 1.874 persones (el 2007 els vots van ser 1.734) i va aconseguir cinc regidors (fins ara en tenia quatre). El grup polític fa una valoració positiva dels resultats electorals i assegura que ja ha iniciat les trobades amb la resta de partits per intentar arribar a un acord. La falta de majories clares, tenint en compte que els socialistes tenen set regidors; CiU-ViA, com a segona força, cinc; el PP, tres, i ICV, un, canvia substancialment el mapa polític del municipi. “Ara intentem treballar pel canvi del qual parlàvem en la campanya electora. Per part de la ciutadania, les perspectives de canvi hi són”, diu la cap de llista d'UM9, Anna Gabaldà. La candidata preferiria un acord “amb les forces d'esquerra”, però assegura que “el canvi és el senyor Blanco”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona