Política

El PSC i ICV, a punt de tancar un pacte a l'Escala

L'alcalde, Estanis Puig, ha ofert als ecosocialistes fer un govern estable

S'han de tancar els últims serrells

El PSC i ICV de l'Escala negocien un acord per formar un govern conjunt, un pacte que avança a bon ritme i que estaria a punt de tancar-se. El cap de llista del PSC, Estanis Puig, que es va quedar a un regidor de la majoria absoluta, ha ofert als ecosocialistes formar un equip estable. En concret, Puig parla de buscar un govern “d'àmplia majoria” i de “sumar esforços” i diu que és amb aquest objectiu que ha “ofert als dos regidors d'ICV que entrin a formar part de l'equip de govern amb l'encàrrec que gestionin àrees concretes.”

Puig, que no va avançar ahir res més de la negociació amb ICV, va voler “agrair el suport dels electors que s'han manifestat de manera clara sobre la confiança i la continuïtat” del grup, va dir. L'alcalde en funcions i cap de llista del PSC va afegir que li cal una majoria estable que permeti afrontar els reptes. “Cal que seguim en la mateixa línia de rigor i austeritat sense oblidar que convé que es puguin tirar endavant tots els projectes que tenim en curs i els nous projectes que tenim plantejats”, assegura.

Per part seva, el líder d'ICV, Àngel Rodríguez, assegura que aquesta mateixa setmana tindran una decisió presa i que falta tancar “un parell de condicions”. Rodríguez diu que s'ha parlat de programa més que no pas de regidories i que el que està clar és que “no serà un xec en blanc” al PSC. L'ecosocialista admet que tot i que encara hi ha temes a parlar, aquest cop les avinences entre el PSC i ICV són més clares que en ocasions anteriors.

La resta de grups

Pel que fa als altres tres grups que han aconseguit representació a l'Ajuntament –CiU, Junts per l'Escala i el PP–, Estanis Puig va voler deixar clar que estén “la mà per acordar els gran temes” que volen plantejar al llarg d'aquest mandat: “Amb la voluntat de trobar consens i millorar la participació de tots en la presa de decisions”.

LES FRASES

Volem constituir ungovern d'àmplia majoria que ens permeti seguir la línia iniciada el 2007
Estanis Puig
cap de llista del PSC
Hem d'acabar de tancar un parell de condicions pel que faa programa i decidirem
Àngel Rodríguez
cap de llista d'icv


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.