Política

montgat

EUiA deixarà sol ICV en el pròxim mandat municipal

Està tip que ICV “s'aprofiti” de la feina d'aquests anys i ara vol treballar pel partit

Nega que la decisió respongui al fet de no haver obtingut representació

La coalició formada per ICV i EUiA a Montgat estarà divorciada els quatre anys vinents. En aquest cas, el membre de la parella que ha partit peres amb l'altre ha estat EUiA, l'assemblea de militants de la qual ha decidit “treballar únicament pel partit”, i deixar així que sigui ICV qui s'encarregui del dia a dia del pròxim mandat, tant si és al govern com si és a l'oposició. “No treballarem quatre anys més perquè, com fins ara, ICV s'aprofiti de la feina que fem”, va explicar la coordinadora local d'EUiA, Carme Figuerola, abans d'assegurar que, tot i haver treballat junts a l'Ajuntament, la regidora Montse Giner (ICV) “no comunicava ni consultava res” al director de l'àrea de Joventut, Miguel Tomàs (EUiA). “Ara treballarem per enfortir el partit, per créixer, ja que amb ICV és impossible”, hi va afegir Figuerola abans de negar que la retirada d'EUiA tingui a veure amb el fet que Tomàs hagi quedat “a dos vots” d'entrar a l'Ajuntament. “Feia anys que aguantàvem coses amb l'esperança d'entrar-hi. Amb tot, la nostra decisió no és cap rabiola per no haver-ho aconseguit. Ho rumiàvem des de feia temps, amb arguments polítics”, va concloure.

“Fidels” a la coalició

Montse Giner (ICV) va expressar ahir el seu “respecte” per la decisió d'EUiA, tot i que considera que “no ha estat gaire meditada”. “A mi tampoc m'ha fet gràcia no obtenir el segon regidor”, va dir Giner, “però nosaltres serem rigorosament fidels” als acords pels quals la direcció del partit decideix cada coalició. “No comparteixo en absolut que, formant una coalició i treballant amb en Miguel, se'ns acusi d'aprofitar-nos d'EUiA”, hi va afegir Giner.

Tot i sentir-se “presoners d'un pacte”, Figuerola va negar que EUiA abandoni la coalició. “El 2015 ja ho veurem”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.