Política

JOAN CATALÀ

ALCALDE DE BEGUR

“Per la feina feta, esperàvem, fins i tot, un resultat més bo”

Després de les eleccions, els begurencs han tornat a demanar a CiU que continuï al capdavant del municipi. Quina valoració en fa?

Podríem dir que m'han renovat el contracte. La valoració és molt positiva; poder governar amb majoria fa que no es perdin energies en la qüestió dels pactes. I en el moment que vivim, que el mandat caurà en plena recessió econòmica, totes les energies les haurem de dedicar a gestionar el més bé possible els pocs recursos que tindrem. Per tant, tenir majoria és un gran avantatge.

A més, sembla que el poble volia una majoria, ja que dels sis partits que s'han presentat, només tres han tret representació, no?

Sí. Certament es podria haver produït un mosaic més ampli i això hagués complicat la governabilitat. Per tant, sí que és cert que la gent ha optat perquè tres forces formin part del plenari, i a nosaltres ens ha donat la majoria que ens permet governar amb una certa tranquil·litat.

Governar... continuar el govern que hi havia fins ara, no?

Bàsicament, nosaltres estem molt contents de la feina feta. Fins i tot esperàvem haver aconseguit un avantatge més gran i un millor resultat.

Per aquest mandat hi ha una gran obra, o no?

Esperem que sí. Esperem poder concentrar totes les subvencions, que també aniran a la baixa, en una obra: l'edifici de serveis a la Font de Baix, que fa molt temps que portem en el programa electoral i que no estem capaços fins avui de portar-lo a terme. Si podem concentrar les subvencions, crec que podríem fer, com a mínim, una primera fase.

En el nou panorama consistorial, l'IBE obre pas a Solidaritat, amb un exregidor convergent, Marià Renart. Això ajudarà, o no?

No és que hagi d'ajudar o perjudicar. Són perfils diferents. IBE havia nascut arrel d'un conflicte entre la policia i l'alcalde del moment, que va forjar un projecte que ara no ha cullat. Respecte a Solidaritat, s'ha de reconèixer que ha treballat fort i ha aconseguit aquesta representació. Ara cal veure quina actitud tindrà. en el consistori



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.