Política

PORRERA

Quan ve d'un vot de diferència...

La diferència d'un vot dóna la majoria absoluta a Mercè Juncosa (PSC) respecte de la llista de l'independent Jonàs Macip (Sumem per Porrera)

Tots dos grups es mostren oberts al diàleg per formar el nou govern municipal

Al municipi de Porrera, al Priorat, els resultats electorals d'aquests últims comicis han deixat un panorama ben curiós, que ha donat la majoria absoluta al grup del PSC, que per un vot de diferència s'ha situat al davant de la segona força política, Sumem per Porrera. La cap de llista del PSC i alcaldessa en funcions, Mercè Juncosa, atribueix això al fet que “aquesta vegada s'han presentat tres llistes, quan sempre n'hi havia hagut dues, el PSC i CiU”. Això, segons Juncosa, ha provocat que “els vots estiguessin més repartits”, molts dels quals van anar a parar a la llista de Jonàs Macip, adscrita a ERC, que per primera vegada es presentava al municipi. Totes dues formacions, el PSC i Sumem per Porrera, estan pendents d'una reunió per definir com quedarà el nou ajuntament. Mercè Juncosa, que ha estat reelegida després de vuit anys de mandat, ha manifestat la seva voluntat d'oferir responsabilitats de govern, “tal com s'ha fet en els últims anys”, i ha afirmat que no veu la necessitat de pactes. Per part de Jonàs Macip, cap de llista de Sumar per Porrera, el fet de no haver assolit l'alcaldia per un vot, confessa que li va costar d'assimilar. Esperant que el grup majoritari agafi la iniciativa, els independents valoren les tres situacions possibles; la d'una coalició, que consideren idònia per la situació d'equilibri en vots i perquè s'ajusta al plantejament del programa electoral de sumar esforços per Porrera; la d'una forma no tan positiva, en què valorarien que se cedissin responsabilitats de govern, i la que seria el “pitjor escenari” per a Porrera, que consideren que seria “que el PSC exercís la majoria absoluta legal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona