Política

baix llobregat

Les negociacions obertes mantenen les incògnites

Encara no s'ha tancat cap acord a Castelldefels, Sant Feliu, Molins de Rei ni Sant Vicenç dels Horts, on el futur és més incert

Alguns pactes podrien arrabassar l'alcaldia a les llistes més votades

Ja es comencen a perfilar alguns dels pactes que definiran els governs de municipis com ara Castelldefels, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts, aquells on els resultats electorals han deixat un panorama més obert. Però no hi ha encara cap acord tancat; per tant, haurem d'esperar alguns dies per conèixer el futur d'aquests ajuntaments. No hi ha una tendència única en una comarca en què el PSC ha perdut en gran part la històrica hegemonia de les últimes dècades. A Castelldefels els socialistes han quedat els segons al darrere del PP, i la clau la té CiU, la tercera força més votada. Segons el cap de llista socialista, Joan Sau, la convergent Anna Maria Pérez posa com a condició ser investida alcaldessa. Ella ho nega: “És una estratègia del PSC per pressionar. Tots els pactes estan oberts i no descartem res”. La condició dels convergents és que es respecti el seu projecte de ciutat tant com sigui possible “i si no, estarem a l'oposició”, diu.

A Sant Feliu i a Molins de Rei, en canvi, sembla que el PSC, el segon partit més votat a tots dos municipis, està arribant a acords amb els guanyadors. En el cas de Sant Feliu, l'ecosocialista Jordi San José ha expressat la seva voluntat d'arribar a un acord amb el PSC “per estricte respecte a la ciutadania”, ja que el PSC ha estat la segona força més votada al darrere d'ICV-EUiA. No es descarta que CiU pugui formar pacte d'aquest govern però sí que es tanca la porta al PP.

A Molins, CiU i el PSC han empatat amb cinc vots cadascú, tot i que els convergents s'han avançat per 136 vots. El socialista Xavi Paz creu que correspon a CiU “la responsabilitat de governar”. CiU assenyala el PSC com el grup més predisposat a parlar, tot i que el PSC reclama que “es visualitzi l'empat”. Això podria suposar que es repartís l'alcaldia i que la tingués cada partit dos anys. ICV podria formar part d'aquest pacte, mentre que la CUP i ERC ho han descartat. On els socialistes podrien perdre l'alcaldia és a Sant Vicenç dels Horts, si es tanca un acord entre Junts per Sant Vicenç-ERC, CiU i ICV.

Vull un acord de govern amb el PSC per estricte respecte a la ciutadania
Jordi San José
candidat d'icv-euia a sant feliu de llobregat
No hi ha res tancat. La responsabilitat de governar és de la llista més votada
Xavi Paz
cap de llista del psc a molins de rei
Tots els pactes estan oberts, no descartem res. Tampoc estar a l'oposició
Anna Maria Pérez
alcaldable de ciu a castelldefels


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.