Política

Canet (ERC) va voler dimitir la nit electoral

Companys de la candidatura de Figueres i de la junta local li van demanar que continués fins a la tardor

La carta que el president comarcal d'ERC a l'Alt Empordà, Daniel Valentí, va redactar per explicar la seva dimissió del càrrec ha provocat la reacció de la junta local de Figueres i del cap de llista, Francesc Canet, a qui Valentí va fer responsable dels mals resultats i va criticar durament per no haver plegat. Canet diu que la nit electoral va plantejar la seva dimissió però que companys de la candidatura i el president de la junta local li van demanar que continués. “Em van fer veure que era una decisió precipitada i que calia preparar sense presses una transició tranquil·la, per no caure en els escarafalls tan habituals del nostre partit quan van mal dades”, ha comentat. També diu que, a partir de “les reiterades demandes” de l'entorn amb qui ha treballat i “les reflexions de molts votants”, va decidir recollir l'acta de regidor, deixar que la portaveu del grup sigui la número dos, Mireia Mata, i “esperar a prendre decisions a la resolució del congrés que ERC té previst per a la tardor”. En l'assemblea de militants, realitzada dos dies després de les eleccions, el president comarcal dimissionari va demanar que Canet no recollís l'acta de regidor, mentre que un altre sector va defensar posposar la decisió després del congrés d'ERC. Aquesta segona opció va tenir el suport de 14 vots, mentre que tres van ser perquè Canet plegués ara.

“Un actiu polític de la secció local”

Canet ha reconegut des del primer moment que els resultats han estat “una patacada” però recorda que els dos regidors actuals “igualen” el “millor” registre obtingut mai per ERC a Figueres des del 1979 fins al 2003. En relació amb els comentaris de Valentí sobre el fet d'“enganxar-se a una cadira”, diu que qui renuncia a 16 mesos de diputat –com va fer fa cinc anys– no té cap problema a renunciar a ser un regidor a l'oposició d'un Ajuntament que té un alcalde amb majoria. “La manera i la data la hi posaré d'acord amb els companys de viatge que han treballat i picat pedra durant anys i amb la militància. No seguint les pulsions i frustracions polítiques del president comarcal dimissionari”, ha contestat Canet.

El president local d'ERC, Jordi Giró, també reitera els arguments de Canet i recorda que es va ratificar majoritàriament la conveniència que recollís l'acta de regidor “valorant-lo com un actiu polític per la seva trajectòria i experiència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.