Política

Duran: “Nosaltres no hem hagut d'anar a Tarragona, Convergència, sí”

El president d'UDC i secretari general de CiU reivindica l'actitud “més respectuosa” dels militants d'Unió davant dels de Convergència per seguir les directrius del partit i deixar que governi la llista més votada

Assenyala que no hi ha res definit sobre pactes municipals fins el 10 de juny

El secretari general de CiU i president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha subratllat aquest dimecres que les reticències perquè governi la llista més votada a Tarragona les té CDC. “A UDC també desitjaven tenir l'alcaldia, però han estat més respectuosos amb aquest principi de CiU”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio, tot i que ha afegit que és normal que al territori hi hagi discrepàncies. “Nosaltres no hem hagut d'anar a Tarragona a tenir una assemblea, però a CDC sí”, ha reblat en referència a la reunió que van mantenir dimarts Oriol Pujol i Lluís Corominas amb l'executiva local de Tarragona.

Duran ha remarcat que hi ha membres de CiU que es pregunten per què s'ha de deixar l'alcaldia als socialistes si està a l'abast de la federació, però ha puntualitzat que aquestes reticències a respectar la llista més votada es troben més a CDC que a UDC. “S'ha de parlar en el si de CDC, que és on hi ha més aquest esperit”, ha apuntat.

El líder democratacristià ha assenyalat que UDC també volia tenir l'alcaldia, “però han estat més respectuosos amb aquest principi que marca CiU”. Duran ha considerat “normal” que passi això, i ha assegurat que no vol dir en cap cas que el comportament d'UDC hagi estat millor que el de CDC.

En qualsevol cas, ha explicat que en aquest cas i en tots en general “no hi ha res decidit fins al dia 10”, perquè encara poden passar moltes coses, i ha citat el recurs del PP a Barcelona. Duran ha aprofitat per titllar aquesta decisió dels populars d'”improcedent”, però no ho ha volgut vincular amb la situació a Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.