Política

calafell

Jordi Sánchez es retira de la política local després de vint anys a l'Ajuntament

L'alcalde (PSC) renunciarà a l'acta de regidor després del pacte entre el PP i CiU, partit pel qual se sent defraudat ja que ha desestimat una ‘sociovergència'

L'encara alcalde de Calafell, Jordi Sánchez (PSC), regidor des del 1991, deixa la política municipal. Així ho va anunciar ahir al matí, de sorpresa, durant el ple de tràmit amb què acomiadava el mandat, en el qual va fer pública una decisió que ha madurat en els últims “tres o quatre dies”, també amb els companys de grup, fruit d'una “reflexió total” arran dels resultats electorals –que el van mantenir amb set regidors, un menys, però, que CiU– i el pacte entre convergents i populars. “El nostre resultat ha estat més que digne, però no és el que esperàvem, especialment després de la feina feta”, admetia, abans de dir que plega “amb el cap i el llistó ben alts”. A Sánchez, de fet, “tant el cap com el cor” li deien que el projecte iniciat aquest mandat “no està acabat”, però, atesa la situació, creu que la seva etapa a l'Ajuntament “ha d'acabar” per permetre també la renovació del grup. L'alcalde ja no agafarà l'acta de regidor, que cedirà al vuitè de la llista, Toni Duart. Falta confirmar encara qui serà el portaveu del PSC –i cap de l'oposició–, tot i que en el darrer mandat ha estat Ramon Ferré, el número cinc.

Dolgut amb CiU

Sánchez, que el mes vinent també deixarà la presidència del Consell Comarcal del Baix Penedès, explicava després a El Punt que la decisió també es deu en part a la “decepció” amb l'actitud de CiU. “Feia un any que havíem anat parlant amb Quim Nin i Jaume Domingo –cap regional i diputat– de tenir seny i, en vista de l'aparició d'opcions preocupants com ara PxC i alguns independents, fer pedagogia i impulsar un gran pacte entre CiU i el PSC al Consell i els principals municipis que servís per fer pedagogia a tot Catalunya”, revelava. La mateixa nit de les eleccions –explica– va felicitar el guanyador, Joan Olivella, i s'hi va oferir, però l'única trobada posterior va ser per constatar el pacte entre el PP i CiU. “Lamento la deriva espanyolista de CiU amb el PP, perquè no sé si és el millor per a Catalunya”, constata. Sánchez diu que ara vol “descansar una mica”, i veure si pot tornar a l'antiga feina de professor universitari.

LA FRASE

Em feia molta il·lusió continuar, però les coses són com són, i jo no em veia a l'oposició; espero donar exemple de com saber plegar
Jordi Sánchez
batlle calafell

Participarà en el congrés del PSC

Amb Sánchez, se'n va una figura clau per entendre l'evolució de Calafell en les últimes dues dècades. Va guanyar tres eleccions seguides, (1999, 2003 i 2007), però només ha estat alcalde, en dues etapes, durant sis anys i mig (del 1999 al 2001, i del 2007 al 2011). Ara continuarà com a militant ras, i és dels que creuen que al PSC calen “canvis profunds”. Per això, vol tenir un paper actiu en el congrés d'octubre, i potser més enllà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.