Política

El PP es manté en espera que CiU accepti el pacte existent

Els populars confien que els nacionalistes es decideixin i aclareixin avui si els volen com a companys en el govern

Fernández (PP) insisteix que no acceptarà res que no suposi un repartiment exacte de competències

CiU sembla que
es vol desdir de l'esborrany d'acord amb el PP

Quan només queden dos dies perquè es constitueixin els ajuntaments, els tarragonins encara no saben qui serà el seu alcalde durant els pròxims quatre anys. Els propòsits que es van fixar l'endemà dels comicis tots els actors polítics, insistint que Tarragona no es convertiria mai en un circ, no només han quedat en paper mullat, sinó que, per desgràcia, les negociacions per formar govern a la vella Tàrraco ja acaparen tota l'atenció mediàtica del país. Les cases d'apostes es farien d'or. Fernández, Forns o Ballesteros. Qui de tots tres serà el nou responsable de la política municipal?

Incertesa i dubtes

El cert és que 17 dies després de les eleccions, tot està més obert que mai. No hi ha dubte que l'atenció està focalitzada en Convergència i Unió. Fa dos dies semblava que l'entesa amb el Partit Popular per desbancar el PSC era una realitat. Les dues parts ho admetien, per bé que faltava polir petits serrells, encara que, en termes genèrics, l'acord estava emparaulat. En els darrers dies, des de CiU s'ha anat modificant el missatge i, segons l'alcaldable, Victòria Forns, només havien avançat en les negociacions. A l'altre costat del taulell, el candidat popular, Alejandro Fernández, ho nega: “L'acord està fet, i no menteixo”.

L'esborrany de l'entesa entre nacionalistes i populars reflectia un repartiment aritmètic, tant de l'alcaldia com de les responsabilitats, cosa que ara fonts de la federació nacionalista ja no s'atreveixen a dir en veu alta. Conscients que cap altre oferiment que no impliqui compartir, a parts iguals, el pastís municipal, no satisfarà els desitjos dels populars, la pilota descansa plàcidament a la teulada dels convergents.

En clau local o nacional

Des del Partit Popular només esperen que CiU torni a donar senyals de vida i que es reafirmi en el que van negociar fa uns dies, per poder fer públic l'acord i posar fi a les especulacions i als rumors. Tot i que Victòria Forns va exhibir-se i va reiterar el seu desig d'entendre's amb el Partit Popular, assegurant que era la millor opció per tenir una governabilitat sòlida, des de l'executiva nacional es mostren reticents a donar el vistiplau perquè no volen sentir a dir que, gràcies a ells, una capital catalana tindrà un alcalde del PP. Tot i que estava previst que ahir es reunissin els líders de CiU i del PP, finalment sembla que no hi va haver trobada, almenys física. Ni tan sols en el ple “exprés” que hi va haver ahir al consistori, ja que Forns no hi va anar. Fernández esperava que li fessin cinc cèntims de la visita, dimarts al vespre, d'Oriol Pujol, quan va deixar la porta oberta, una altra vegada, perquè la decisió es prengués estrictament en clau local, com volia la major part de la militància convergent. Ahir, però, reflexió i negociacions i gestions en la més absoluta intimitat. Només queden 48 hores.

Ballesteros veu possible un alcalde del PP

En una entrevista a COM Ràdio, el candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, va admetre ahir que “existeix una possibilitat clara que hi hagi un alcalde del PP a la ciutat de Tarragona”.

L'assemblea de militants de CDC, teledirigida?

L'assemblea de militants de Convergència Democràtica va ser fraudulenta. Ahir va transcendir que s'hauria convidat gent no afiliada perquè critiqués els membres de l'executiva nacional.

Duran i Lleida es desmarca de CDC i lloa la gent d'Unió

Tot i que va animar Forns a pactar amb el PP, ahir Duran i Lleida, el secretari general de CiU, va reivindicar l'actitud “més respectuosa” dels militants d'Unió per deixar que mani la llista més votada.

Sabaté (PSC): “Un pacte CiU-PP és una perversió”

El primer secretari del PSC al Camp, Xavier Sabaté, en una entrevista a Tarragona Ràdio, va dir que no respectar la llista més votada serà “pervertir la voluntat del poble” i una “burla a la ciutadania”.

Una fundació propera a CDC demana que governi el PSC

La Fundació Catalanista i Demòcrata (Catdem), afí i molt vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya, ha criticat l'actitud de Victòria Forns i també l'actuació de Benet Jané, al Vendrell, pel fet d'estar disposats a fer aliances que impedeixin governar a les llistes més votades. La fundació defensa que l'alcaldia sigui “sempre” per a la força que ha rebut més suport a les urnes. L'excepció és que al Vendrell pogués arribar al poder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.