Política

badalona

Cinquanta-tres càrrecs de confiança cessen avui

A aquells que siguin imprescindibles se'ls prorrogarà un mes el contracte

Avui divendres es fa efectiu el cessament dels càrrecs de confiança de l'Ajuntament de Badalona, un total de 53 persones, segons dades de l'àrea de Recursos Interns del consistori badaloní. Entre aquests hi ha personal que ocupa càrrecs directius, més els quatre gerents dels organismes autònoms. Aquesta cinquantena de persones havien desenvolupat les seves feines en diferents departaments municipals, amb diversos graus de responsabilitat. En tots els casos es tracta de personal designat directament per les formacions polítiques amb representació municipal. Tots els grups, els que havien estat al govern i els de l'oposició, tenien personal que haurà de cessar, tot i que, com és evident, en la majoria dels casos es tracta de personal contractat per les forces que formaven part de l'equip de govern (PSC, CiU i ERC) per desenvolupar tasques de gestió municipal.

Xavier García Albiol, que amb tota probabilitat serà escollit demà alcalde de Badalona, ha avançat que a una part d'aquest personal se li prorrogarà el contracte vigent durant un mes per garantir que els canvis no aturen el funcionament ordinari de l'Ajuntament. No s'ha fet pública de quina xifra es podria estar parlant, però tot indica que els gerents dels organismes autònoms es trobarien en aquest grup.

Que la pròrroga del contracte sigui d'un mes no és casualitat ja que a partir del ple de demà el nou govern té exactament un mes de termini per elaborar el cartipàs municipal. És a dir, per dissenyar les àrees municipals que tindrà el pròxim mandat i per designar qui serà el regidor responsable en cada cas. A partir d'aquestes designacions s'aniran fent efectives les noves incorporacions de càrrecs de confiança. El compromís de García Albiol és reduir-ne el nombre actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.