Política

CiU i PP no pacten a Tarragona

La candidata convergent, Victòria Forns, confirma que votaran la seva pròpia candidatura

La ruptura de les negociacions entre els dos partits facilita la reelecció del socialista Josep Fèlix Ballesteros

El candidat del PSC a l'Ajuntament de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es perfila com a virtual alcalde després que CiU i PP no hagin arribat a un acord de govern.

La cap de llista convergent, Victòria Forns, ha confirmat aquesta tarda que votaran a favor de la seva pròpia candidatura i, per tant, facilitaran la reelecció de l'actual alcalde socialista en el ple d'investidura d'aquest dissabte.

Fonts pròximes a la negociació han informat que el trencament de les negociacions entre els dos partits s'ha produït després que la federació nacionalista insistís en la fórmula de mantenir tres anys l'alcaldia i oferir només un al candidat popular, Alejandro Fernández.

CiU i PP van obtenir els mateix nombre de regidors a les eleccions del 22 de maig, 7, i els populars són la tercera força política del consistori a només tres vots menys de la federació. Per aquest motiu, la candidatura de Fernández no hauria acceptat trencar el principi d'acord al qual van arribar els dos partits, que establia el repartiment equitatiu dels quatre anys de legislatura.

La candidata convergent, Victòria Forns, es va desmarcar a començament de setmana de la doctrina de la direcció nacional del partit de respectar la llista més votada i va continuar els contactes amb el PP. Fins i tot, en una visita a l'executiva local aquest mateix dimarts, el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, va obrir la porta a que Tarragona fos una “excepció”, cosa que al final no ha succeït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.