Política

sant pere de ribes

El PSC continua negociant per governar amb ICV-EUiA

El partit critica que Unitat Municipal 9 volgués un acord que excloïa “els màxims representants socialistes de la candidatura”

ICV-EUiA, la coalició més desitjada pel PSC, d'una banda, i per CiU i UM9, de l'altra

El PSC assegura que volia pactar amb ICV-EUiA i UM9

Com ara fa quatre anys, ICV-EUiA torna a tenir un paper decisiu a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes. La coalició, amb Bàrbara Scuderi com a representant, haurà de decidir avui si manté la seva aliança amb el PSC, però ara en un govern en minoria, o si prefereix formar equip amb majoria absoluta amb CiU-Via i UM9. La tercera possibilitat és que es quedi al marge de les dues opcions polítiques, i marxi a l'oposició. Aquest diari va tornar a intentar contactar al llarg del dia d'ahir amb Bàrbara Scuderi, sense èxit.

El PSC va enviar ahir un nou comunicat en què diu que continua “mantenint contactes per configurar un govern al més fort possible i en què, com a mínim, hi siguin presents les dues formacions d'esquerres” amb les quals ha “treballat de manera satisfactòria al llarg d'aquests darrers quatre anys, és a dir, ICV i EUiA”. “Volem deixar clar que no estarem en cap govern en què no hi sigui ICV-EUiA”, sosté el partit. Els socialistes afirmen que la seva prioritat “ha estat des del primer moment la formació d'un nou govern d'esquerres”. “Lamentem que en la reunió celebrada dilluns entre el PSC, ICV-EUiA i UM9, aquesta darrera formació només s'avingués a negociar l'eventual conformació d'un govern d'esquerres al municipi amb la condició inicial i innegociable que en aquest govern no hi fossin presents els màxims representants socialistes de la candidatura que, com és sabut, va obtenir 900 vots més que UM9”. Pel PSC, aquesta és “una imposició completament fora de lloc i absolutament irrespectuosa amb les decisions que lliurement i democràticament van expressar al seu dia els militants socialistes quan van triar els seus representants i amb l'expressió majoritària dels ciutadans expressada a les urnes el passat 22 de maig”. Els socialistes es mostren sorpresos pel fet que CiU-Via comuniqués el 31 de maig “la seva voluntat de no celebrar una segona reunió amb el PSC i sí en canvi amb la resta de forces per explorar “altres escenaris” que, exclòs el PSC, suposarien no respectar la llista més votada pels veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes”.

Reducció d'impostos a Canyelles

La futura alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet (CiU), destaca entre les actuacions prioritàries del seu govern la reducció d'impostos a la ciutadania a l'atur i a la gent gran. Altres dels compromisos que ha anunciat la cap de llista de Convergència i Unió són la defensa dels veïns afectats per les obres de l'Eix Diagonal, una actuació que ha produït esquerdes a habitatges del municipi, i la revisió del projecte de la urbanització Les Palmeres, que no es realitzarà fins que els veïns ho desitgin. Els seus sis regidors permetran a CiU governar amb majoria absoluta.

Xavier Robert farà “crítica constructiva”

El PSC de Canyelles farà una “crítica constructiva” des de l'oposició. El partit, però, ha acusat CiU “d'haver trencat el pacte de lleialtat entre membres d'un mateix govern” durant la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona