Política

L'EMD, eix bàsic del nou govern de Torroella

CiU, L'EST i el PP van decidir anunciar ahir el pacte a través de Ràdio Montgrí

L'entitat municipal descentralitzada (EMD) de l'Estartit, llargament reivindicada, és l'eix bàsic del pacte de govern que han tirat endavant CiU, L'EST i el PP. “L'única via a pactar era CiU, que ha estat l'opció triada. Amb el PP, també hi havia el punt en comú”, va dir la portaveu de L'EST, Sílvia Comas, que recordava que la descentralització era el tema central del seu programa, cosa que no podia fer amb les altres forces: ERC, UPM i COET. I en aquesta línia, també es va posicionar el candidat de CiU i alcalde electe, Jordi Cordón. “És primordial”, va afirmar Cordón, que va avançar que recuperaran el document existent i amb el PP el tiraran endavant.

Cordón, que va decidir presentar el pacte de govern ahir a través de Ràdio Montgrí, va recordar que l'entesa amb L'EST va ser “ràpida”, i que només els va faltar un regidor per tenir la majoria consistorial. “I es va parlar amb el PP”, va dir el líder convergent, que ja sabia que el regidor popular, Andrés Navarrete, només li donaria suport a ell per ser la llista més votada. “És un equip potent, amb moltes energies”, va afegir Navarrete.

Cinc macroàrees

L'alcalde en funcions no va voler avançar el cartipàs municipal del nou govern. Es preveu que es faci púbic al llarg de la propera setmana. Tot i això, va avançar que es crearan cinc macroàrees: Administració i Comunicació, Territori, Economia, Cultura i Serveis a les Persones. I totes elles amb un responsable provinent del grup majoritari, CiU.

Malgrat això, Cordón va voler destacar la bona sintonia entre les tres forces. “Hem constituït un gran grup humà i un projecte força comú”, va afirmar el futur alcalde, que va voler deixar clar com serà el nou mandat: “No hi haurà macroobres, però sí una gran gestió i molt de diàleg, que n'ha faltat molt”.

Entre els projectes actuals, Cordón va explicar que enllestiran l'actual fase de l'equipament municipal Espai Ter, encara que caldrà valorar la darrera fase que falta. A més, va assenyalar que buscarà l'ajut de la Generalitat, amb qui té el mateix color polític, amb vista a poder aconseguir les subvencions necessàries per tirar el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.