Política

La CUP de Girona també va al contenciós pels vots d'ERC

La formació vol defensar així el seu tercer regidor i rebatre els arguments d'ERC, que intenta entrar al nou consistori

Discrepen del recompte de butlletes en blanc que fan els republicans

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona també presentarà un recurs contenciós electoral al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per defensar el tercer regidor que va obtenir en les eleccions municipals del 22 de maig, que correspon a Carles Bonaventura, de Reagrupament. És la resposta de la formació independentista al recurs contenciós que va anunciar que presentaria ERC per intentar obtenir un vot més i garantir-se representació al consistori de la capital gironina amb Blanca Palmada.

Un dels portaveus de la CUP a Girona, Biel de Montserrat, garanteix que han decidit fer el pas “en la mateixa línia dels anteriors recursos: per defensar el resultat del 22 de maig i el del recompte general posterior”. Des del nou grup municipal que entrarà per primer cop l'Ajuntament de Girona es reitera que la presentació del recurs contenciós electoral “és defensiu” arran del pas que han decidit fer els republicans.

Defensant més vots

En el recurs, la CUP preveu demanar que es validin una seixantena de vots que van quedar com a nuls perquè els votants havien introduït un paper blanc a l'interior. La normativa marca que a l'interior del sobre no hi ha d'haver cap paper perquè sigui un vot en blanc, però la CUP considera que en els casos que hi ha un tros de full sense cap escrit és inequívoca la voluntat del ciutadà d'emetre un vot en blanc. També demanaran al tribunal que validi vuit sobres buits que es van anul·lar quan la junta va considerar que no podia certificar que fossin blancs. En tot cas, la CUP no està d'acord amb el recompte de vots en blanc que fa ERC i en el recurs expressarà la seva discrepància a l'alt tribunal.

Proclamació dubtosa

En el recurs contenciós de la CUP també es preveu incloure un punt que faci notar que la proclamació de candidats que va fer la Junta Electoral Central de Madrid es va fer de manera irregular, ja que es va produir abans que revisés el recurs que la formació havia presentat a aquesta instància i abans que se'ls comuniqués cap resposta al respecte. La plataforma independentista esperava ahir a la tarda poder conèixer en les properes hores quina ha estat la resolució de la junta electoral sobre aquest recurs.

LA XIFRA

60
vots
considerats nuls perquè hi havia un paper en blanc a l'interior i que la CUP reclama que comptin com a blancs.

LA DATA

01.07.11
És el dia
que es constituirà el nou ajuntament a conseqüència del recurs d'ERC.

LA FRASE

És un recurs defensiu per fer valer els resultats del 22 de maig i els del recompte
Biel de Montserrat
Portaveu de la CUP a Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.