Política

BADIA DEL VALLÈS

ICV-EUiA dóna suport a Menor, i CiU diu que no hi pactarà

El PSC de Badia ha intentat en els últims dies tancar un acord de govern tripartit amb ICV-EUiA i CiU, però de moment només l'ecosocialista Eusebio Argueta ha anunciat el vot favorable a la investidura d'Eva Menor (PSC). L'anunci deixa la “porta oberta a continuar buscant consensos” passat el ple de demà. ICV-EUiA ha posat com a condicions per formar part d'un govern estable mesures de “transparència, l'eficàcia, l'austeritat, la confiança mútua amb l'objectiu de fer polítiques d'esquerres per afrontar la difícil situació dels pròxims anys”.

CiU, en canvi, només ha agraït als socialistes l'oferta de governar plegats durant el nou mandat, perquè després d'haver estudiat la proposta de pacte ha acabat desestimant l'oferiment. D'aquesta manera, el PSC encara hauria de negociar els suports o les abstencions d'algun dels altres grups municipals, ja que li falta un regidor per assegurar-se la majoria absoluta. L'altra incògnita del ple constituent serà saber si l'edil electe de PxC, Raül Ortiz, detingut fa dues setmanes com a presumpte autor d'un robatori, prendrà possessió de l'acta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.