Política

El PSC ofereix diàleg per l'estabilitat

Ballesteros no descarta arribar a un pacte ampli i confia que no hi haurà una moció de censura

Escenes d'eufòria entre els militants

Josep Fèlix Ballesteros va assegurar ahir, poques hores després de tenir la confirmació que demà tornarà a ser escollit alcalde de Tarragona, que havia viscut la incertesa de les últimes setmanes amb “tranquil·litat” i sentint que tenia “molt de suport”. Una afirmació, però, que contrastava amb les abraçades i escenes d'eufòria entre els militants que ahir al vespre es van aplegar en assemblea, i que feien evident la tensió acumulada els últims dies davant la sensació que els socialistes tenien moltes possibilitats de quedar-se a l'oposició.

El cap de llista socialista es va presentar ja amb la voluntat d'oferir diàleg, cosa que li serà imprescindible per sobreviure a un mandat de quatre anys en minoria, amb uns grups de CiU i PP que han fet palès el seu poder de vet. “Faig una crida al consens, la unitat i la generositat”, va destacar Ballesteros, que es va mostrar disposat fins i tot a incorporar altres grups al govern municipal un cop superat el tràmit de la constitució de demà. La seva prioritat, però, serà aconseguir suports per tirar endavant els projectes del futur executiu local i buscar, quan sigui possible, la unitat entre tots els grups polítics presents al consistori. Una estratègia per la qual Ballesteros ahir ja va picar l'ullet a CiU elogiant el conseller de Territori, Lluís Recoder, en la jornada en què també es va aprovar el nou POUM, que el cap de llista socialista va posar com a exemple de treball a través del consens.

Tot i que tant Ballesteros com Forns van assegurar ahir que els dos grups no havien pactat cap condició perquè el PSC pogués governar en minoria, sí que tot apunta que els socialistes hauran de fer alguns canvis respecte de la seva política d'aquest mandat. La renúncia de Mario Rigau al capdavant de la candidatura dels Jocs del Mediterrani, la desaparició de les àrees ara controlades per Begoña Floria (Societat de la Informació) o canvis en àrees com ara la de les llicències semblen que seran imprescindibles per al nou govern.

Sobre la possibilitat d'una moció de censura que amenaci l'estabilitat i la continuïtat dels socialistes al govern, Ballesteros es va mostrar confiat que CiU i el PP no faran ús d'aquesta arma, tot i no haver-hi cap compromís en ferm. El candidat del PP, Alejandro Fernández, ja ho va descartar públicament després de les eleccions i, segons Ballesteros, els convergents haurien comunicat de manera privada al PSC una posició similar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.