Política

Badalona

El PSC es reunirà al juliol per analitzar a fons el resultat

L'assemblea de l'agrupació badalonina fa pinya a l'entorn de Jordi Serra i lamenta la decisió final de CiU

El mes que ve se celebrarà una altra trobada per analitzar a fons la derrota

L'agrupació de Badalona del PSC va fer dijous l'assemblea que l'executiva local havia convocat feia dies, convençuda que la cita serviria perquè els militants avalessin un pacte de govern amb CiU, amb el suport extern d'ICV-EUiA. Però l'escenari final és diametralment oposat al projectat pels socialistes, un fet que va trastocar el sentit de l'assemblea, que va tenir lloc, com és habitual, al centre cívic La Salut. Així ho va explicar ahir l'alcaldable socialista i primer secretari del PSC badaloní, Jordi Serra, que durant la sessió, segons ha transcendit, no va estalviar crítiques cap a CiU, company de viatge durant aquest mandat i principal avalador, juntament amb el resultat de les urnes, de l'escenari polític que el 22-M deixa a Badalona.

En una assemblea en què es van comptar fins a 22 intervencions, Jordi Serra va voler transmetre esperança, malgrat la derrota, i encomanar un missatge: “Al davant tenim quatre anys en què s'haurà de treballar per recuperar, des d'una visió d'esquerres, el govern de la ciutat”. Segons sembla, l'amargura que comporta una derrota no es va transformar en retrets cap al líder socialista. Més aviat, els més de 200 assistents van fer pinya al voltant del fins aquest migdia alcalde en funcions de Badalona (la seva intervenció va ser llargament ovacionada). Sí que van aparèixer algunes veus que reclamaven que s'admeti sense matisos la derrota, així com una anàlisi més profunda dels resultats electorals i de les causes que han portat el PSC a convertir-se en la segona força de la ciutat. Per aquest motiu, i a proposta d'un sector dels assistents, el PSC no marxarà de vacances sense haver citat, un altre cop, la militància a una assemblea en què, de manera extensa i monogràfica, es parlarà d'aquest aspecte. Jordi Serra va assegurar ahir que, malgrat el reclam, la direcció local ja havia fet el pas i havia acordat fer al juliol aquesta convocatòria.

En declaracions a aquest diari, el líder dels socialistes badalonins va subratllar: “Al PSC no ens sentim castigats per la població, ja que hem mantingut els nou regidors”, i va agrair la voluntat de treballar durant els pròxims quatre anys expressada pels assistents i per persones que se senten properes al projecte socialista. Prova d'això, segons Jordi Serra, són les setze altes de nous militants que ha aprovat la darrera executiva local.

En l'assemblea de dijous hi van assistir exregidors que aquest mandat s'han mantingut en un segon pla, com ara Eduard Tortajada, Francesc Pérez de Tudela i Francesc López Guardiola. Serra interpreta la seva reaparició com la prova que l'assemblea “es preveia realment interessant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.