Política

CiU i PSC de Sant Feliu enterren el passat i pacten

Joan Alfons Albó (CiU) serà investit avui alcalde després de tancar un acord amb el PSC de Pere Albó, que tindrà la vicealcaldia, i amb una majoria que deixa fora la resta de forces polítiques

La solemnitat del monestir benedictí de Sant Feliu va ser el marc escollit per presentar el que des d'avui serà el nou govern de la ciutat: de CiU i PSC. Un acord que, si bé fa anys hagués estat impensable, serà una realitat. Sintonia total, almenys pel que es va traduir en la roda de premsa: coincidència programàtica, grans acords de ciutat i voluntat de servei per damunt d'acords tactistes. Aquest seria el resum, la foto del dia.

Pere Albó (PSC), que tindrà la vicealcaldia i serà el portaveu del govern, va dir que els socialistes han sabut escoltar la voluntat de la ciutadania, recollida en les votacions, sobre la necessitat d'un gran acord entre els dos grans partits: “No volem trencar la lògica de la llista més votada i per això tampoc hem demanat alternar l'alcaldia. Tot al contrari, hem felicitat el guanyador”, va dir l'Albó socialista.

El que serà des d'avui el nou alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), va voler agrair l'actitud del PSC per comptar amb CiU: “Tenim una notable coincidència programàtica, amb molts punts coincidents, que hem recollit en un document”, va dir. Albó va destacar que entre totes dues formacions representen el 53% dels vots.

El darrer intent de TSF

Pere Albó (PSC) va explicar que TSF va fer un darrer intent segons el qual els donava l'alcaldia sense cap condició: “Aquest seria un regal enverinat, de totes. Nosaltres hem fet un acord i, a més, votarem l'alcaldable de la llista més votada”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.