Política

castelldefels

CiU descarta pactar amb el PP i Manuel Reyes governarà en minoria

Els convergents votaran la seva candidata i renuncien a negociar passat el ple d'avui

Els independents AVVIC han de decidir qui voten però no són decisius

Finalment no hi haurà pacte entre el PP i CiU per governar els propers quatre anys a Castelldefels, per la qual cosa el candidat popular, Manuel Reyes, serà avui investit alcalde com a cap de la llista més votada, tot i no tenir la majoria absoluta. Després de dies de negociacions, els convergents van anunciar ahir a la tarda que votaran la seva candidata, Anna Maria Pérez.

El PSC votarà el seu cap de llista i anterior alcalde, Joan Sau, que també rebrà el suport d'ICV-EUiA. Els independents AVVIC, per la seva banda, ahir no tenien clar el seu vot. Tot i que avalin Manuel Reyes, això no farà canviar el panorama, ja que els dos regidors de l'AVVIC i els vuit del PP no sumen majoria absoluta. Manuel Reyes, doncs, i si no canvia res a última hora, haurà d'afrontar en minoria el govern de la ciutat.

La convergent Anna Maria Pérez es va mostrar ahir decebuda pel resultat de les negociacions amb el PP, tot i que no va donar detalls del contingut de les converses, però pràcticament va descartar qualsevol possibilitat de pacte futur. “No crec que seguim negociant passat el ple d'investidura”, va assegurar ahir. Els socialistes han intentat durant aquestes últimes setmanes repetir l'acord amb CiU i ICV-EUiA, amb què han governat Castelldefels els últims set anys. Segons el PSC, el pacte s'ha encallat perquè Pérez posava com a condició ser alcaldessa, mentre que la candidata convergent sempre ha assegurat que pactaria amb qui coincidís amb el seu model de ciutat. Finalment, no han donat fruit les negociacions ni amb els socialistes ni amb els populars. El tercer soci de l'anterior acord de govern, ICV-EUiA, creu, en canvi, que el socialista Joan Sau encapçalaria la coalició que faria possible emprendre el seu programa, i per això els ecosocialistes votaran avui el candidat del PSC.

LA FRASE

Ens votarem a nosaltres mateixos. No hi ha res lligat amb el PP i no crec que seguim negociant
Anna Maria Pérez
candidata de ciu a l'alcaldia de castelldefels


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.