Política

A Fontanals hi ha pacte CiU-ERC d'última hora

CiU i ERC van acordar ahir a última hora un pacte de govern per l'Ajuntament d'Alp, que deixa sense alcaldia l'alcalde en funcions, Cosme Ruaix, d'Alternativa Cerdanya-Progrés Municipal. L'únic regidor d'ERC desfarà l'empat a quatre regidors de les altres dues forces polítiques. Ruaix va ser alcalde, el 2007, amb el suport d'Alternativa Cerdanya i d'ERC, tot i que CiU, amb Salvador Rigola al capdavant, va ser la formació més votada. El pacte estableix l'elecció com a alcalde del cap de llista de CiU, Ramon Moliner, i, com a tinent d'alcalde, del cap de llista d'ERC, Isidre Ribera. Així mateix, s'estableixen uns punts programàtics a desenvolupar en els pròxims quatre anys, consistents a fomentar la participació en els diferents àmbits de l'Ajuntament, promoció turística, polítiques de millores socials, foment de la vida social al municipi i seguiment i millora del planejament urbanístic.

Campdevànol

En canvi, a Campdevànol, l'acord entre CiU (5 regidors igual que el PSC) i ERC és, ara per ara, per fer alcalde el convergent Joan Manso. Totes dues formacions polítiques deixen per després del ple d'avui la formalització d'un pacte de govern. Això no obstant, l'única representant d'ERC, Helga Pujol, ja ha dit que no descarten ser a l'oposició i buscar pactes per temes concrets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona