Política

Adéu a 15 jutjats per “incompliment” de la Generalitat

El govern de Camps al·lega que no pot fer-se càrrec de “l'alta” i “desproporcionada” despesa de les unitats judicial

Subratlla que “manca de sentit” la seua entrada en funcionament

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret per a deixar sense efecte la constitució i entrada en funcionament de 15 jutjats del País Valencià per “incompliment” del Consell , que havia al·legat que aquestes unitats judicials comportaven, entre altres raons, una “alta i desproporcionada despesa” i que “mancava de sentit” la seua entrada en funcionament.

La suspensió es mantindrà fins que la Generalitat comunique al Ministeri de Justícia que “està en condicions de complir les seves obligacions legals i estatutàries”.

La Generalitat va sol·licitar en febrer de 2010 la creació de 22 unitats judicials i cinc places de jutge d'adscripció territorial. En octubre va demanar que entraren en funcionament sis de les 22 unitats judicials i que s'ajornara fins al primer semestre de 2011 la resta, argumentant raons “d'ajustament pressupostari”.

El passat mes de març el Consell va manifestar, en escrit dirigit al Ministeri, que les 15 unitats judicials comportaven, entre altres raons, un “alt i desproporcionat cost” i que “mancava de sentit la seva entrada en funcionament”.

Per tant, segons el govern espanyol, “i atès que és la Comunitat la que ha de proveir els jutjats i tribunals dels recursos humans i mitjans materials necessaris”, s'ha vist obligat a adoptar aquesta decisió.

En concret, els jutjats la constitució dels quals queda sense efecte són sis de primera instància: el 4 de Torrevella; el 4 de Benidorm; el 7 d'Elx; el 13 d'Alacant; el 6 de Dénia i el 6 de Gandia.

Així mateix, són set de primera instància i instrucció: el número 4 de Novelda; el 4 de La Vila Joiosa; el 5 de Nules; el 7 de Llíria; el 4 de Quart de Poblet; el 4 de Massamagrell i el 5 de Carlet..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

La UE ajudarà al Líban amb la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT