Política

sant pere de ribes

El nou govern del PSC i ICV-EUiA estalviarà uns 183.000 euros a l'any

Els dos partits rebaixen les dedicacions exclusives i els auxiliars de suport als grups

Garrido i Scuderi seran primera i segona tinentes d'alcalde

La rebaixa de les dedicacions exclusives dels regidors, que passen de cinc a tres, i dels auxiliars de suport al grups polítics, permetrà estalviar al nou govern del PSC i ICV-EUiA de Sant Pere de Ribes 151.000 euros a l'any. A aquesta reducció cal sumar-hi uns 32.000 euros per la reducció de les assignacions als partits i les dietes per assistències, atès que el govern té només vuit regidors (el darrer mandat eren onze), i que ERC ja no forma part de l'Ajuntament.

Ahir al matí, el PSC i ICV-EUiA van donar a conèixer les xifres d'estalvi a la vegada que el seu pacte de govern, després que la regidora ecosocialista Bàrbara Scuderi hagi dit sí a la proposta del PSC de governar plegats. El suport de Scuderi va ser el més disputat després de les eleccions: la regidora va votar-se a si mateixa al ple d'investidura, l'11 de juny, tot i que el PSC li demanava que s'adherís al govern mantenint l'aliança del darrer mandat, i CiU-Via i UM9 li proposaven que formés part d'un altre pacte per renovar l'Ajuntament.

Prioritats del pacte

L'acord entre el PSC i ICV-EUiA, que no atorga al govern majoria absoluta, té tres línies prioritàries: garantir la qualitat i l'equitat dels serveis del sistema de benestar, incloent l'aplicació de la fiscalitat progressiva a partir de l'any vinent. El segon objectiu és fomentar el desenvolupament econòmic, urbà i territorial, i potenciar la gastronomia, la salut i l'esport per dinamitzar l'economia.

Finalment, l'acord del nou govern vol promoure la cultura de la participació i el màxim consens en les decisions públiques per “augmentar la qualitat democràtica de l'administració”.

L'alcalde, Josep Antoni Blanco (PSC), va reiterar ahir la seva voluntat d'arribar a acords amb la resta de grups, i va demanar a l'oposició (CiU-Via, UM9 i el PP) que eviti “posar bastons a les rodes a la governabilitat del municipi”. Ahir al vespre, el municipi va celebrar un ple extraordinari per aprovar el cartipàs i els nous salaris.

LA FRASE

Per part nostra, allarguem la mà als grups de l'oposició, afavorirem els llocs de trobada
Josep Antoni Blanco
Alcalde

Tres grans àrees d'organització

L'Ajuntament estrenarà una estructura organitzativa “més compacta” aquest mandat. Per una banda funcionarà l'àmbit de Govern, que inclou l'àrea de Presidència, Serveis Centrals i Planificació, i Desenvolupament Econòmic i Ocupació, i que estarà liderat per la primera tinent d'alcalde, Abigaíl Garrido (PSC). En segon lloc es posarà en marxa l'àmbit d'Espai Públic i Desenvolupament Urbà, que engloba les àrees d'Espai Públic i de Desenvolupament Urbà i Territori, amb Joel Sans (PSC) al capdavant. Finalment, es crea l'àmbit d'Acció Social, Convivència i Sostenibilitat, amb les àrees de Desenvolupament Social i Sostenibilitat, i Acció Comunitària i Convivència, gestionades per Scuderi. L'alcalde, Garrido i Scuderi tindran dedicació exclusiva, i Sans, parcial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.