Política

val d'aran

Mascarell veu “estranya” la por que el govern espanyol té de l'aranès

Un ple extraordinari del Consell General d'Aran va aprovar ahir per unanimitat una moció de rebuig al recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern estatal a la llei de l'occità i l'aranès, aprovada pel Parlament just abans de les darreres eleccions catalanes.

El ple va tenir el suport explícit del govern de la Generalitat amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Aquest va afirmar que “és estrany tenir por d'una realitat lingüística com l'aranesa”, com ho demostraria el recurs. El conseller va afegir que la Generalitat desplegarà la llei amb “més i major convicció si cal” i, en breu, crearà la comissió de seguiment que preveu la norma.

El síndic Carlos Barrera va criticar que el govern espanyol ratifiqui la carta europea de llengües minoritàries i rebutgi que l'occità sigui llengua preferent a l'Aran. Unitat d'Aran va lamentar que en la moció no es recordi que va ser el PP qui va instar a recórrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.