Política

JOSEP LÓPEZ

ALCALDE D'ULLÀ (PSC)

“Volem fer una àrea comercial”

L'alcalde és conscient que actualment és una utopia desenvolupar el pla general

Té clar que serà el darrer mandat, amb dotze anys d'alcalde, i aposta per un relleu que aporti noves idees

Vint-i-quatre anys.
Aquest és el temps que pensa dedicar Josep López al seu municipi des de l'Ajuntament, on ha estat dotze anys regidor i, amb aquest mandat, dotze més com a alcalde, i cada mandat ha obtingut una majoria més àmplia. Ara vol dedicar uns anys al seu fill i els negocis abans de poder-se jubilar i retirar-se a Madagascar.

És a l'Ajuntament des de l'any 1991, i des de l'any 2003 ocupa l'alcaldia, si
bé cada cop ha reforçat més la majoria consistorial.

Com veu aquest mandat?

Aquest mandat serà, segurament, el més complicat de tots. Fins ara, s'ha governat amb una mica de diners, i ara hem de fer mans i mànigues per aconseguir-los i governar. Hem d'estar a les bones i a les dolentes. I hem de retallar allà on s'hagi de retallar, i crec que ho estem fent.

Per tant, m'està dient que el pla general, aprovat el 2008, continuarà aturat?

Ara mateix és una utopia dir que s'executarà el pla general del municipi. Primer, la gent no té diners o els bancs no els en deixen per comprar-se una casa, ni els constructors en faran si no hi ha venda, i més quan hi ha moltes construccions per vendre. Tot i això, estem treballant per tirar endavant una àrea comercial. Esperem que es pugui desenvolupar al llarg dels propers anys.

En aquest mandat?

Sí, per aquest mandat. Una de les premisses de l'àrea comercial és que serveixi per donar feina a la gent del poble. Si no es fa així no hi haurà permisos. Pensi que és una superfície d'uns 6.000 metres quadrats ja prevista en el pla general, on també s'han de fer 142 habitatges i hi haurà una finca per a la residència per a la gent gran. I ara estem mirant de fer primer la superfície comercial i no pas els pisos, que ara no tenen gaire sortida. De moment estem treballant.

El que sí que s'està tirant endavant és el pla de barris per integrar els tres sectors urbans del poble. Com estan les obres?

En aquests moments s'està treballant molt en projectes. El pla de barris s'ha diluït molt en el temps. Abans era un projecte a executar en sis anys i ara ja parlem d'almenys vuit anys. La feina d'aquest any ha estat fer estudis de les necessitats de la gent, especialment aspectes socials, i la redacció dels projectes constructius. La intenció és l'any vinent començar a fer les obres. Però les obres importants seran a partir del 2013 o 2014. Pensi que tenim subvencionat el 75% del projecte. I la idea és mirar de buscar nous recursos per finançar l'obra pendent i que els veïns hagin de suportar molt poca despesa.

En aquest mandat, una prioritat era insistir en l'economia local. Com està?

Pensem que és el més important, ja que al municipi hi ha molt atur. Volem tirar endavant una oficina de desenvolupament local. A més, estem en contacte amb les empreses per saber les seves necessitats. Sabem que és un moment difícil, però crec que cal mirar-ho amb ganes sense desanimar-nos.

Una solució no seria eliminar els pobles petits?

Més que eliminar, aposto per mancomunar serveis. Això ha de ser el futur. Sóc partidari d'agrupar ajuntaments en el tema de tràmits per als serveis, però cadascun ha de mantenir la seva identitat.

Sempre ha dit que serà el darrer mandat. Encara ho té clar?

Quan acabi el mandat, farà 24 anys que sóc a l'Ajuntament. Crec que la gent ja està cansada de mi una mica. I realment, he de mirar el futur meu i del meu fill. I crec que cal obrir les portes a una altra persona, amb noves idees. Però jo acabaré el mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona