Un possible transfuguisme permet al Consell del Segrià aprovar el nou cartipàs del seu govern en minoria

Els consellers Josep Maria Doblas, d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), i l'expopular Jordi Quer han passat avui a formar part del Govern. Els grups de l'oposició han criticat que Quer no hagi retornat l'acta de conseller al Partit Popular, que ha emès un comunicat on critica que els socialistes utilitzin el transfuguisme per mantenir el govern. El grup de CiU ha lamentat que el PSC vulgui sumar consellers «un a un a través de contraprestacions econòmiques».

La crisi del Consell Comarcal del Segrià, iniciada pel cessament dels consellers d'Esquerra del Govern, el 21 d'abril, ha acabat afectant els republicans més del què segurament es pensaven. Aquest divendres el conseller comarcal Pau Blanco, alcalde d'Aitona, no ha assistit al Ple. El portaveu d'ERC, Jaume Fernández ha assegurat que van quedar que seria a la seu del Consell Comarcal a les 9 del matí, i que no s'ha presentat. Segons Fernández, només hi ha dues possibilitats: «que hagi tingut alguna desgràcia, o que el president Ricard Pons l'hagi convençut de que no hi assistís».

El portaveu d'ERC ha posat d'exemple l'entrada al govern dels consellers d'ICV i l'expulsat del PP «a cop de talonari» per fer veure que aquest fet es podria reproduir en «el transfuguisme possible de Blanco». El president del Consell Comarcal, Ricard Pons, ha negat qualsevol acord amb el conseller republicà i ha assegurat que no coneix el motiu de la falta al Ple. Esquerra ja ha avançat que si el motiu de la no assistència de Pau Blanco al Ple no és una causa d'urgència, haurà d'emprendre accions contra Blanco.

Durant el Ple, els grups de l'oposició han rebutjat o s'han abstingut en la majoria de punts, fet que ha obligat a aprovar-los per vot de qualitat del president, en segona votació. L'equip de govern ha assegurat que amb el nou pacte a partir d'ara hi haurà estabilitat, fet que han negat els grups de l'oposició.

El motiu del rebuig a la majoria de punts de l'ordre del dia ha estat natural «que no havien passat en comissió». A més, l'oposició ha votat en contra del nou cartipàs perquè segons el portaveu de CiU, Gonçal Serrate, «no hi estan ben representants tots els grups, com hauria de ser en un govern en minoria». El Partit Popular s'ha queixat de «no ser tingut en compte per res».

El president del Consell, Ricard Pons, ha explicat que el PSC va oferir a CiU una oferta per arribar a un pacte, que incloïa la seva presència al Consorci de Residus i a les meses de contractació. Tot i això, els convergents ho han rebutjat. Segons Pons també volien la presidència d'algunes comissions informatives, fet «impossible perquè haurien d'estar al govern». Per això al final, el cartipàs ha tirat endavant amb tan sols membres del govern. També s'ha aprovat la retribució econòmica de 14.000 euros anuals pels dos nous consellers del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Salvem Cal Macià exigeix començar a tramitar l’expropiació de l’immoble

ALCARRÀS
Guerra a Ucraïna

Un tren de mercaderies descarrila a Volgograd per un atac amb drons

Barcelona
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona

Escac a la junta birmana

Tòquio

La fractura passa factura

Argelers / Barcelona

Reset a l’escenari polític gironí després del 12-M

GIRONA
Salvador Vergés
Cap de llista de Junts i diputat electe

“En un context difícil hem augmentat el vot”

GIRONA

Sánchez i el símil Illa-Feijóo

Madrid