Política

RUFINO GUIRADO

ALCALDE DE VALL-LLOBREGA (ICV)

“Estic aquí per ajudar a la gent”

No preveuen grans obres, però sí millores, com eixamplar vials i el pont d'en Tallades

Està treballant per poder-la fer

Sempre al govern.
Rufino Guirado va entrar a la política municipal el 1999 de la mà de l'històric alcalde Joan Surroca. Després de dos mandats com a regidor del govern, el 2007 va assolir l'alcaldia, dins un pacte de govern amb ERC, que ara ha tornat a revalidar, ocupant ell l'alcaldia els tres primers anys.

Torna a ser alcalde de Vall-llobrega després d'haver tornat a pactar amb ERC.

Com va el mandat, tot i la crisi?

És una continuïtat. Ells han canviat de líder, però no hi ha cap diferència. Amb més problemes que abans, però anem fent. Anem acabant les obres.

Com l'obra que s'estava fent a la plaça de l'Ajuntament?

Ja l'hem acabada, amb els nous serveis. A la plaça Pere Rubau hem col·locat una zona de patinatge, on estem fent petites correccions de defectes detectats. I queda una cosa que molta gent està esperant que es faci, el pont d'en Tallades. Hem parlat amb l'Ajuntament de Palamós, ja que fa terme, per fer una actuació conjunta i eixamplar-lo. La nostra proposta era fer només un pas de vianants. I la subvenció no la perdrem pas.

I queda la sala polivalent de la llar d'infants, oi?

Exacte. Es preveu que estigui d'aquí a un parell de mesos. Hi ha gent que l'espera per fer-hi activitats. És una sala d'uns cent metres quadrats. No és que sigui molt grossa, però a nosaltres ens va bé.

I per a la resta de mandat?

D'obres, ben poques. Més quan la cosa està molt negra i ningú no veu el final. Estem mirant d'eixamplar tots els camins que podem, sempre amb la bona voluntat dels propietaris, que ens dóna l'ús del terreny. Millores en farem. Grans infraestructures? Evidentment, no les podrem fer.

I la famosa sala polivalent del municipi, que es va aparcar?

La crisi no és pas una barrera per fer-la. Segueixo treballant-hi. Però no ha de ser només una pista de ball, sinó amb mides reglamentàries perquè els joves puguin fer esport al poble i no marxar als pobles veïns. I també ho necessita l'escola. Jo vull fer poble.

Per a aquest mandat?

No vull donar dates, veient com està tot. Estic treballant, tinc alguns contacte fets, però de moment no es pot dir res.
El que sí ja s'ha desencallat és el pla general.

El pla general està en fase d'al·legacions fins al 17 de novembre. A partir d'aquí, crec que el pla general podria estar aprovat definitivament l'agost del 2012.

Amb pocs canvis.

És una actualització amb una petita ordenació del municipi, ja que
hi ha diversos negocis fora de planejament.

El pla descarta la proposta inicial de fer una zona comercial.

No es pot fer, ja que hi ha uns barems o una llei que diu que, pel nombre d'habitants, no em toca una zona comercial de la magnitud que volíem fer.
Sí que manté la reforma de l'església vella. Com està?

Ja tenim el projecte definitiu de la Diputació. Preveiem que s'hi faci una petita actuació abans d'acabar l'any, amb assentament i actuació arqueològica. Però tenint el projecte ja és molt.

El que encara està en projecte és la piscina. Què passa?

Vam parlar fa poc amb l'alcaldessa de Palamós. Hi havia una petita errada administrativa, però no crec que sigui cap problema. Crec que es començarà ja.

I les relacions amb l'oposició, CiU?

Per mi són bones; no tinc cap problema amb ningú. La meva intenció és ajudar a tothom. Si hi ha algun problema, el tenen ells. L'alcalde de Vall-llobrega no té problemes amb ningú.

Al tercer any, deixarà l'alcaldia a ERC, segons pacte. I de cara al nou mandat?

Ja en parlarem en el seu moment. Encara queda molt de temps. He de dir que és una feina que m'agrada, ajudar les persones. I ara són moments en què pots demostrar el que ets. Ja he hagut d'ajudar vàries persones. Desgraciadament, estem en una època en què tothom necessita ajut. Els uns més que els altres. I per això estic aquí, per ajudar la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.